Aktualno OG sada Ogulin

Dalibor Domitrović: Udžbenici za sva 4 razreda osnovnih škola bit će besplatni

Gost današnje emisije Radio Ogulina “Oči u oči” bio je gradonačelnik Dalibor Domitrović. U uvodu se osvrnuo na posljednju, treću sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj je konačno usvojen gradski proračun, što znači da se može nastaviti sa redovitim aktivnostima i normalnim funkcioniranjem grada.

“Sjednica je bila “maratonska”, a proračun smo čekali punih 6 mjeseci, od 16. studenog prošle godine. Zadovoljan sam jer 77,8 milijuna kuna nije malo, odnosno,  to  je za gotovo 38 milijuna kuna, ili 94 posto više, nego što je iznosio proračun za  2017. godinu. Više je čimbenika utjecalo na to povećanje”- kazao je gradonačelnik Domitrović i rekao da mu je žao mu što oporba, 6 vijećnika HDZ-a,  nisu glasovali za takav proračun, a nisu čak dali niti jedan amandman.

Više od 30 milijuna kuna bit će namijenjeno infrastrukturi i provedbi planiranih projekata, te će se u javnu nabavu krenuti što prije, kako bi se veći dio mogao završiti u ovoj godini.

Gradonačelnik Domitrović nije zadovoljan suradnjom s  tvrtkom “Rudar” s kojom imaju  sklopljen dvogodišnji ugovor o održavanju prometnica, te vjeruje da će biti kvalitetnijih ponuđača koji su se do sad u vrlo malom broju javljali na natječaje. Zbrinjavanje otpada naziva “najznačajnim zalogajem” u gradskom proračunu i potrajat će nekoliko godina, a koštat će nas oko 40 milijuna kuna, pa će nastojati što više novca povući iz EU fondova.

Gradonačelnik se osvrnuo na promjene u pravilniku i dogradnju Dječjeg vrtića Bistrac, čime  će se od jeseni omogućiti veći broj upisane djece, ali zadovoljenje svih potreba roditelja riješit će se tek gradnjom novog vrtića na Poredicama, za što je u tijeku priprema dokumentacije.

Za idući Dan grada, 2020. gradonačelnik je najavio konačno  otvorenje kino dvorane, a naglasio je kako će ove godine biti izdvojeno i značajno više sredstava za funkcioniranje sportskih klubova. Osigurana su i sredstva u proračunu za besplatne udžbenike za učenike sva 4 razreda osnovnih škola.

“Na sjednici nisam vikao i ne znam od kud kolegama iz HDZ-a takav dojam, a kad sam izišao na toalet napisali su na svojoj Facebook stranici da sam napustio sjednicu. Srećom, postoji i video snimka Aktualnog sata, pa  građani mogu  vidjeti što se u vijećnici događalo “- rekao je Domitrović.