Aktualno OG sada Ogulin

13.150,00 kn prikupljeno na 13. Tonkafestu!

U prepunoj Školskoj sportskoj dvorani u Ogulinu u nedjelju je održan, 13. po redu, festival duhovne glazbe Tonkafest. Tradicionalan je to festival pomaganja, sjećanja na prerano preminulu Antoniju Turković i promicanja popularne duhovne glazbe.
Publika je tako imala priliku čuti 11 novih autorskih pjesama, a u konačnici je svojim glasovima za pobjednicu izabrala Antonelu Rosandić i tamburaše KUD-a Tamburica i KUD-a Drežnik.

Po mišljenju žirija pobjednik je Antonio Tkalec, koji se nalazi uvjerljivo visoko na prvom mjestu po broju osvojenih nagrada na Tonkafestu. Inače, u stručnom žiriju bili su Sani Francetić, vlč.Marinko Miličević, Dubravko Dragičević, Anđelka Salopek, Kristina Kolić, Matija Sabljak i Slađan Bešlić.

U revijalnom dijelu publici se svojim pjesmama i svjedočenjem predstavio fra Miroslav Petrac, a program je vodila Inka Salopek. Riječi zahvale organizatori su uputili učenicima 4.c razreda Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” koji su se, na inicijativu svog profesora Branka Rumenovića, uključili aktivno u organizaciju ovogodišnjeg festivala. Zahvalu su uputili i župniku Josipu Štefančiću na pomoći u organizaciji, kao i svim članovima Udruge Oda prijateljstvu koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u organizaciji 13. Tonkafesta. U ime Grada Ogulina festivalu su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja.

Podsjećamo, festival je i ove godine bio humanitarnog karakrera, a od prodaje ulaznica i donacija prikupljeno je ukupno 13.150,00 kuna za liječenje jednog dječaka. Ogulinci su tako još jednom pokazali da imaju veliko srce i da su spremni pomoći onima u nevolji! (radio-ogulin.hr)