Aktualno OG sada Ogulin

Maturanti danas slavili

Danas u 9 i 30 završila je nastava maturantima ogulinskih srednjih škola. Već po tradiciji, nakon posljednjeg školskog zvona maturanti su formirali zajedničku povorku, te su u pratnji svojih razrednika, ulicom B. Frankopana, prodefilirali do dvorišta Frankopanske kule.

Iza 10 sati počela je Maturijada. Maturante i njihove razrednike pozdravile su ravnateljice Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” i Obrtničke i tehničke škole Sanja Dubić i Zrinka Ceranić Jurković. U svojim govorima napomenule su kako još jedna generacija ogulinskih maturanata napušta školske klupe, a, osim dobre zabave danas, podsjetile su ih kako su pred njima veliki izazovi koje donosi polaganje državne mature, upisi na željene fakultete, dok će neki uskoro krenuti i u potragu za prvim zaposlenjem. Poželjele su im puno sreće na tom putu, uz poruku da će im vrata njihovih škola uvijek biti otvorena.

Maturante je potom, s nekoliko prigodnih rečenica, pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, poželjevši im puno uspjeha u svim predstojećim izazovima. U nastavku su proglašeni učenici generacije kojima je gradonačelnik Domitrović uručio prigodni poklon. Uslijedilo je predstavljanje svih razreda maturanata i njihovih razrednika, te najboljih učenika svakog od njih. Najbolji učenici su Petra Porubić iz Gimnazije i strukovne škole “Bernardina Frankopana” te Ivan Brletić iz Obrtničke i tehničke škole. Program su vodili Sara Salopek i Bruno Luketić.

Nakon službenog dijela uslijedila je zabava uz grupu Alf.