Aktualno OG sada Ogulin

“Plenković i Medved uskoro bi milijuntnom branitelju mogli pokloniti cvijeće i bombonjeru!”

“S obzirom da je zdravlje najveće bogatstvo, a i činjenicu da smo suočeni s sa sve ozbiljnijom situacijom urušavanja zdravstva u Hrvatskoj, kada dolazi do tihe privatizacije zdravstva, kada su liste  čekanja produžene,  kada je odlazak liječnika i medicinskih sestara  zabrinjavajući, socijaldemokrati se zalažu  za jednakost kao temeljno pravo svakog čovjeka”- rekao je Ivan Vuković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a na današnjoj akciji “Prevencijom do zdravlja” koja je održana u Ogulinu.

“Želimo vratiti dostojanstvo našim sugrađani,ma. ali i medicinskom osoblju,  i zato smo danas organizirali akciju ” “Preventivom do zdravlja” , koja je obuhvatila  mjerenje šećera i kolesterola u krvi, razgovor i druženje s građanima, kojima smo predstavili  Nacionalni program zdravstvene politike, – rekao  je dr.  Saša Srića, internist  i pulmolog,  glavni koordinator  ove akcije SDP-a na nacionalnoj razini, kojoj su se Ogulinci odazvali u velikom broju. Tako su, osim članova stranke i gradskih čelnika, tlak i šećer izmjerili naši brojni sugrađani.

U Ogulinu je danas ovoj akciji nazočio i SDP-ov kandidat za EU Parlament Fred Matić, ministar branitelja u vrijeme SDP-ove vlade, koji je u izjavi za OGportal rekao:
“Dok sam bio ministar javno je objavljen registar hrvatskih branitelja i moglo se vidjeti tko je uskočio u časni vlak, a tamo mu nije bilo mjesto. Dolaskom na vlast, HDZ je zatvorio za javnost registar branitelja i sada, 30 godina nakon rata, pojavljuju se novi.  Premijer Plenković i ministar Medved uskoro bi milijuntnom branitelju mogli pokloniti  cvijeće i bombonjeru!”- rekao je Fred Matić.