Aktualno OG sada Ogulin

263.922,00 kune Radio Ogulinu

Vijeće za elektroničke medije na sjednici održanoj 22. svibnja 2019. donijelo je Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija za 2019. i 2020. godinu.
Na javni natječaj za svaku godinu prijavilo se 117 nakladnika radija i 6 neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija. Vijeće je analiziralo pristigle projekte, te je dodijelilo sredstva za projekte
116 nakladnika radija i 5 projekata neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija.

Među prijavljenima je bio i Radio Ogulin, koji je na natječaj prijavio 5 emisija: Oči u oči, Iza zavjese, Znam da ništa ne znam, Tintilinić i Ispeci, pa reci.
Vijeće za elektroničke medije, u sastavu Josip Popovac, predsjednik Vijeća, Robert Tomljenović, zamjenik predsjednika Vijeća, te Damir Bučević, Vanja Gavran, Anita Malenica i Davor Marić, kao članovi Vijeća, preslušali su ponuđene emisije i odlučili da Radio Ogulinu za njih dodjele ukupno 263.922 kune, odnosno 131.961 kunu za 2019. i isto toliko za 2020. godinu. Treba napomenuti da je najveći dodijeljeni iznos 147.732 kune, dok je najmanji 76.903 kune, po godini.

Iako se čini da je riječ o prilično velikom iznosu koji će sjesti na račun Radio Ogulina, ipak treba imati na umu činjenicu da mjesečni troškovi iznose oko 60 tisuća kuna, te bez potpore vlasnika neće biti moguće održati kvalitetu programa i normalno funkcioniranje. No, svoj su doprinos zaposlenici radija sigurno dali, ponudivši Vijeću emisije koje su prepoznali kao kvalitetne i na osnovu toga im dodijelili sredstva. (radio-ogulin.hr)