Aktualno OG sada Ogulin

Upisi u Dječji vrtić “Bistrac” traju do 4. lipnja

U tijeku su upisi u Dječji vrtić Bistrac Ogulin za slijedeću pedagošku godinu 2019./2020. Upisi se provode na temelju nedavno izmijenjenog pravilnika o upisu djece u vrtić. Ravnateljica Dječjeg vrtića Bistrac, Ivanka Turković pojašnjava:

“Donesene su izmjene i dopune pravilnika o upisima i kriterijima upisa djece u dječji vrtić, znači to je određeno prošli tjedan, na gradskom vijeću tako i u petak na upravnom vijeću, te je za prijavu u dječji vrtić potrebno: rodni list djeteta, izvod sa mirovinskog o zaposlenju roditelja i prijava koju roditelji mogu isprintati na našoj internet stranici, ili doći osobno dječji vrtić, gdje ćemo im dati tu potvrdu i još ako imaju bilo kakvih pitanja još ćemo im dati dodatne informacije, vezano za upise.”

Pravilnikom su izmijenjeni i pojedini kriteriji za upis djece u vrtić, a Ivanka Turković kaže:

“Nadograđenim dijelom povećali su se i kapaciteti smještaja djece u dječji vrtić, što znači da ćemo od iduće školske godine 2019/20 u dječji vrtić upisivati djecu jasličke i vrtićke dobi. Jaslička dob je od prve do treće godine života, što znači da će se primati djeca koja do 31.08. napune godinu dana, a u vrtićki program, što znači od treće godine do polaska u osnovnu školu, primat će se djeca koja do 31.08. napune tri godine starosti.”

Sve potrebne informacije o upisu, kao i zahtjev za upis možete potražiti radnim danom, od 7 do 15 sati, u upravi vrtića, ali i na web stranici vrtića.
Podsjećamo, krajnji rok za prijave je 4. lipanj, a dokumentaciju možete poslati poštom ili ju osobno donijeti u upravu vrtića. (ROG/OGportal)