Aktualno Sport

Mini rukometaši sjajni u Senju

Mini rukometaši Rukometnog kluba Ogulin sudjelovali su na turniru “Mali Uskok” u Senju. Turnir je okupio veliki broj ekipa, a mini rukometaši Ogulina natjecali su se u tri godišta(2008,2009,2010).
U sva tri godišta naši najmlađi rukometaši u grupnoj fazi postigli su podjednaki broj pobjeda i poraza, te su se plasirali u daljnji tijek natjecanja.

U 2010. godištu rukometaši Ogulina pobijedili su 4.ekipe (Primorska škola rukometa, Gospić 2, Drenak, Zamet) plasiravši se u daljnji tijek natjecanja, uz jedan minimalan poraz (Rugvica). U nastavku su pomalo umorni pokleknuli u četvrtfinalu i izgubili, minimalno od ekipe Mini sunce iz Zadra ,osvojivši na kraju odlično 5.mjesto.
Oni nešto stariji, 2009. godišta upisali su dvije pobjede i dva poraza(Zamet, Drenak, Rugvica, Senj) što ih je u konačnom rasporedu svrstalo na odlično peto mjesto.

Najstariji mini rukometaši(2008.godište) imali su borbenije utakmice u kojima su upisali pobjedu(Arba), neriješen rezultat(Zamet) te poraze(Gospić, Drenak). U konačnici su pokazali borbenost i odlučnost, ali prevage protivnika u posljednjim minutama utakmica, udaljile su ih od borbe za medalje.

U sva tri godišta koja su nastupala na turniru u Senju vidljiv je ogroman napredak u odnosu na raniju sezonu, a veseli i činjenica da su svi mini rukometaši postizali golove.U Senju su odigrali petnaestak utakmica u kojima su zabilježili više od polovice pobjeda. Mini rukometaši nastavljaju s pripremama za kraj sezone, a za dva tjedna očekuje ih domaći turnir u Ogulinu, “Tintilinić” koji se igra u sklopu Ogulinskog festivala bajke.

U Senju su igrali:Leo Krznarić, Vito Srdarev, Erik Bertović, Ivano Jelić, Jakov Matasić, Gabrijel Vine, Dominik Đurđević, Ante Bašić, Karlo Draženović, Karlo Salopek, Patrik Francetić, Sven Stošić, Roko Sabljak, Dino Jelić, Tin Rendulić, Luka Stoisavljević i Adrian Mikić.
Sve ekipe vodio je trener Dubravko Dragičević uz pomoć mlađih kadeta Filipa Cipeka i Denisa Stipetića. (D.D.)