Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – i dalje nestabilno

Za vikend većinom još toplije, uz više sunčana vremena u danas, kada će rijetkih pljuskova biti uglavnom u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Već u nedjelju su mogući i u sjevernijim krajevima, a od ponedjeljka će ponovno diljem kopnenog područja biti kišovitije i manje toplo. I na Jadranu u danas još relativno stabilno i pretežno sunčano, a početkom novoga tjedna ponovno će biti i obilnijih pljuskova i grmljavine, a i prolazno jakog juga, osobito na srednjem i južnom dijelu, gdje je već u nedjelju vrlo vjerojatna povremena mjestimična kiša.

Subota

Pretežno sunčano. Poslijepodne u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, a na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, a na Jadranu od 14 do 17 °C. Najviša dnevna uglavnom između 23 i 27 °C.

Već od nedjelje ponovno oblačnije, uz češću kišu, najprije na Jadranu, zatim i u sjevernijim krajevima. Valja upozoriti i na vrlo veliku vjerojatnost za ponegdje obilnije pljuskove i grmljavinu u ponedjeljak, kada bi nevolje nekima na Jadranu, osim kiše, opet moglo stvarati i jako jugo.