Aktualno Županija

Brojne reakcije na naš tekst o gradnji zida kod slapa na Korani – otvorena FB stranica, Za radnički Karlovac poziva na prosvjed

Nakon teksta objavljenog na KAportalu o gradnji betonskog zida na obali Korane (LINK) kod znamenitog slapa uslijedile su brojne reakcije na Facebooku KAportala, dok je čak otvorena i nova stranica Spasimo Koranu, a reagirali su i iz građanske inicijative Za radnički Karlovac.

Kako navode u svom priopćenju, danas su saznali da se planira graditi betonski zid duž obale naše Korane, i to na njenom najljepšem dijelu!
Priopćenje prenosimo u cijelosti…

Tamo gdje su mnoge Karlovčanke i Karlovčani po prvi put zaplivali, tamo gdje se svako ljeto naši građani (pa i mnogi drugi) kupaju, druže, rekreiraju, na tom mjestu privatni kapital (uz najveću moguću asistenciju lokalnih vlasti) planira podignuti betonsku zidinu.

A zašto? Da se zaštiti o potencijalnih poplava radi daljnje izgradnje hotela. Tako ovdje imamo katastrofalnu politiku lokalnih vlasti kod pitanja poplava, koja u trideset godina nije uspjela završiti kanal Kupa-Kupa, koja nema nikakve strategiju u obrani od poplava i koja parcijalnim mjerama samo pogoršava stanje. I s druge strane, imamo privatnika koji želi zaštititi svoj privatni interes, na bilo koji način.

E pa ne može! Najprije treba riješiti pitanje poplava jer je to pitanje od općeg interesa i važnosti za naš grad. Plan i namjera izgradnje betonskog zida je jedan od najočiglednijih dokaza kad se opći interes zajednice podređuje privatnom kapitalu i njegovim interesima.

Ovakvom činu moramo se oduprijeti, moramo pružiti otpor! Jer ovdje se ne radi samo u izgradnji zida, radi se o jednoj politici koja zadnjih trideset godina sustavno uništava naš grad i od njega pravi provinciju. Ovdje se radi politici koja sustavno ignorira građane, koja gdje god stigne pogoduje privatnom kapitalu (a koji joj vraća uslugu izdašnim donacijama).

Prema tome, vrijeme je da kažemo dosta! Vrijeme je za prosvjed! Budemo li samo pričali, lokalna vlast će to shvatiti kao naše prešutno dopuštenje da radi što želi i da još jače devastira prirodu u ime privatnog interesa, piše Dimitrije Birač ispred inicijative Za radnički Karlovac. (kaportal.hr)