Aktualno OG sada Ogulin

Sinoć počela županijska Smotra folklora

Sinoć je počela 23. Smotra izvornog folklora karlovačke županije “Igra kolo” Ogulin 2019. Naime,  u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održana je PUČKA PREDSTAVA SLOGA, u izvođenju dramske družine KUD-a “Paurija” Dubravci. Dvorana je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. Riječi dobrodošlice nazočnima su, osim organizatora, uputili izaslanik župana Tomislav Lipošćak i zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, koja je ovom prigodom i simbolično otvorila ovogodišnju Smotru folklora.

Predstava se temelji na prikazu događanja ispred seoskog dućana i mlina. Prožeta je svakodnevnim događanjima u selu. Različite dnevne dogodovštine družine koja se okuplja u „SLOGI“ (skupljanje novaca za radajner i vino) se događaju ili prepričavaju uz vino i vodu. Režiser predstave je  Željko Kučinić.

Nastavak slijedi danas. Podsjećamo, zbog nestabilnih i nepredvidljivih vremenskih prilika,  organizator, Pučko otvoreno učilište Ogulin, odlučilo je glavninu zbivanja preseliti u sportsku dvoranu Ogulin, pokraj Prve osnovne škole. Raspored događanja za danas i sutra je sljedeći:lipnja je slijedeći:

subota, 1. lipnja
17:00 sati
MIMOHOD SUDIONIKA – sportska dvorana
18:00 sati
NASTUP SUDIONIKA SMOTRE – sportska dvorana

nedjelja, 2. lipnja
17:00 sati
MIMOHOD SUDIONIKA – sportska dvorana
18:00 sati
NASTUP SUDIONIKA SMOTRE – sportska dvorana

(foto:OGportal/Foto IN)