Aktualno Županija

U Centru za mlade Grabrik prikuplja se pomoć za školu i vrtić “De Paul” u Tanzaniji – svakog dana od 9 do 20 sati

Centar za mlade Grabrik uključio se u akciju prikupljanja materijala za školu “De Paul” u Tanzaniji, koju organizira udruga Rafiki – prijatelj djece. Pod nazivom “Od Karlovca Tanzaniji” od ponedjeljka do petka, svaki dan od 9 do 20 sati, prikupljat će se pomoć za ovu školu (s integriranim dječjim vrtićem) koju pohađa 350 mališana.

Osim materijala i potrepština koje navodimo u nastavku, moguće je pomoći i novčanom donacijom za potrebe transporta, jer donirani i kupljeni materijali bit će brodskim prijevozom poslani u Tanzaniju.

Od materijala prikuplja se oprema za školu (dječji ruksaci, olovke, gumice za brisanje, drvene bojice, kolaž papir, flomasteri, vodene bojice, tempere, markeri, selotejp, glinamol/plastelin, električna i obična šiljila, krede u boji, ljepila u tubi ili sticku, drvofix), edukativni materijali na engleskom jeziku (Montessori materijali za djecu u dobi od 1-3 te 3-7 godina, CD-i s pjesmama i pričama, DVD s edukativnim i crtanim filmovima, društvene i edukativne igre, knjige i slikovnice…), pribor za higijenu (pribor za prvu pomoć, sprejevi i kreme protiv komaraca, posteljina, tekući sapuni, tekstilni ručnici, šamponi, gelovi za tuširanje, dječje četkice i paste za zube…), kao i ostale potrepštine (lopte, uže za preskakivanje, didaktičke igre, puzzle, slagalice, memory, plastične zdjelice raznih veličina, plastični podmetači, boje za printer…).
Također, oni koji bi željeli ozbiljnije pomoći mogu pokloniti CD player, DVD player, rabljeni laptop, dječje bicikliće, perilicu rublja, šivaću mašinu i/ili TV. (kaportal.hr)