Aktualno Županija

Traži odgovornost projektanta zida na Korani, ima cijeli popis krivaca “za cirkusiranje i manipuliranje činjenicama”

Mandić više nema pomirljive tonove

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić krajem se prošlog tjedna na KAportalu oglasio vezano za gradnju famoznog zida na koranskoj šetnici, te pozvao na provedbu zakona i propisa a sve u cilju da svi građani grada Karlovca budu pravodobno informirani i u konačnici zadovoljni rješenjem budućeg hotela Korana Danas je u potpuno drugačijem ozračju medijima odaslao priopćenje , u kojem čak medije napada za “manipuliranje neistinitim činjenicama”, Davora Petračića za sukreatora antipoduzetničke klime koji je narušio imidž grada Karlovca, a Društvo arhitekata za “cirkusiranje u javnosti”.

Pronašao je i glavnog krivca, pa će tako projektant i član Društva arhitekata građevinara i geodeta grada Karlovca Mario Furač čak biti od gradonačelnika i prijavljen mjerodavnima za grubo kršenje pravila struke jer je, navodi se u priopćenju, gradnja zida protivna Generalnom urbanističkom planu. Upravo smo to, podsjetimo, proteklih dana u javnosti mogli čitati od svih protivnika gradnje zida oko tzv. replike hotela Korana, kako aktivista Inicijative “Spasimo Koranu”, tako i političke opozicije u karlovačkom Gradskom vijeću.
No Mandić još dodaje da kao gradonačelnik podržava projekt gradnje hotela i da će za njega osigurati 440 tisuća kuna kako bi se proveo urbanistički natječaj. Naravno tu je spomenuo i svoju stranku, HDZ s kojim je u dogovoru da to bude “dar gradu” za 440. rođendan.

Priopćenje prenosimo u cijelosti, a dalje će KAportal naravno pratiti sve što se događa kao što je i prvi javnost izvijestio o skandaloznom zelenom svjetlu institucija za projekt koji je zgrozio sve kojima je grad Karlovac na srcu. (kaportal.hr)