Aktualno Sport

Minići Ogulina brončani na Tintiliniću!

U nedjelju je u ogulinskoj sportskoj dvorani održan 8.tradicionalni turnir u mini rukometu „Tintilinić“ u organizaciji Škole rukometa Ogulin i Rukometnog kluba Ogulin, na kojem je nastupilo 17 momčadi iz 6 klubova u dva godišta, 2008.i 2009.

Kod dječaka 2008.godišta nastupile su 4 momčadi, a dječaci RK Ogulin igrali su s Školom rukometa Karlovac 8:8, pobijedili Drenak iz Slunja sa 8:5 i izgubili od Gospića 13:5, te tako osvojili 3.mjesto u grupi. U razigravanju za 3.mjesto ponovno su pobijedili Drenak sa 12:5 i potvrdili 3.mjesto, a u finalu je Gospić pobijedio Školu rukometa Karlovac sa 13:9. Pored pehara i medalja za 3 prvoplasirane momčadi, nagrađene su i najbolje petorke turnira, Ivan Borovac i Andrej Stilinović iz Gospića, Lovro Župčić i Ivor Anić iz Karlovca i Leo Krznarić iz Ogulina.

Kod dječaka godišta 2009. Igralo je 13 momčadi u dvije skupine. U grupi A prva momčad Ogulina pobijedila je Zadar 1 sa 9:6 i Zadar 3 sa 14:10, igrala neriješeno sa Gospićem 3 8:8 i izgubila od Gospića 1 5:12 i Drenka 6:13, te osvojila 3.mjesto u grupi. U grupi B druga momčad Ogulina zabilježila je svih 6 poraza. U završnici, dječaci Ogulina su u četvrtfinalu nakon bolje izvođenja peteraca pobijedili Zadar 4 sa 15:14, u polufinalu su izgubili od Gospića 1 sa 18:5, a u susretu za 3.mjesto pobijedili momčad Drenka iz Slunja sa 11:10 i tako osvojili 3.mjesto. U finalu je Gospić 1 bio bolji od Škole rukometa Karlovac sa 11:7. . Pored pehara i medalja za 3 prvoplasirane momčadi, nagrađene su i najbolje petorke turnira, Vito Maras i Filip Jurković iz Gospića, Marko Bosiljevac i Tin Šebelj iz Karlovca te Sven Stošić iz Ogulina.
Sve ekipe vodio je trener Dubravko Dragičević,a za dobru organizaciju turnira pobrinuli su se roditelji koji su bili ljubazni domačini gostima uz ponudu jela i pića.
Mini rukometaši Ogulina su :Adrian Mikić, Luka Stoisavljević, Dominik Francetić, Karlo Draženović, Roko Sabljak, Edi Bertović, Erik Bertović, Karlo Salopek, Sven Stošić, Leo Krznarić, Borna Poljak, Jakov Matasić, Leo Poljak, Rudi Vuković, Ante Bašić, Tin Rendulić, Luka Poljak, Lovro Poljak, Dominik Đurđević, Patrik Francetić, Ivano Jelić ,Dino Jelić i Vito Srdarev. (D.D.)