Aktualno Sport

Dan nogometa NS KŽ i međunarodni turnir za najmlađe

DAN NOGOMETA NS KŽ
U sklopu manifestacije ‘Dan nogometa Nogometnog saveza Karlovačke županije’, održane u petak na Čavlekovom stadionu u Karlovcu, nogometaši Karlovca 1919 i treću su godinu zaredom osvojili naslov pobjednika županijskog Kupa, a Stjepan Lucijanić nagrađen je nagradom za životno djelo ‘Život nogometu’.
Finale Kupa:
Karlovac 1919 – Duga Resa 1929 1:0
U sklopu današnje manifestacije Nogometni savez Karlovačke županije nagradio je sportske djelatnike, najbolje strijelce i ekipe županijskih liga u svim kategorijama. Nagrada za životno djelo ‘Život nogometu’ otišla je u ruke Stjepana Lucijanića iz Karlovca 1919.

Srebrne plakete NSKŽ-a dobili su Rudolf Blažina (Vrlovka), Marijan Brozović (Draganić), Nikola Požega (Slunj), Marijan Gerovac (Josipdol), Predrag Knežević (Petrova gora) i Pavo Kalem (Vojnić ’95), a posebna priznanja NSKŽ-a Ivica Kučinić (Ogulin), Dalibor Korenić (4 rijeke), Željko Grubač (Frankopan), Zvonko Luketić (Oštarije), Davor Poturica (Dobra Novigrad), Zdravko Jakovac (Karlovac 1919) i Josip Stojković (Udruga delegata).
Plakete su dobili i klubovi koji ove godine slave jubileje: NK Karlovac 1919 Karlovac – 100 godina, NK Duga Resa 1929 – 90 godina, NK Dobra Novigrad – 50 godina, NK Oštarije – 30 godina i NK Cetingrad – 25 godina.
Podijeljeni su i pehari prvacima svih županijskih liga i najboljim strijelcima. Tako su iz Ogulina nagrađeni prvak 1.ŽNL NK Ogulin, prvak 1.ŽNL mlađi pioniri Ogulina, prvak 1.ŽNL pionira Dobra iz Sv.Petra i prvak 1.ŽNL juniori Dobra iz Sv.Petra, te kao najbolji strijelci Patrik Poljak (Ogulin) u 1.ŽNL seniora, te Stipe Mihalić (Ogulin) u 1.ŽNL mlađih pionira.

10.međunarodni turnir za najmlađe
U subotu i nedjelju je na Gradskom stadionu u Ogulinu održan jubilarni, 10. međunarodni nogometni turnir za najmlađe nogometaše.

U subotu su igrali najmlađi, Karlići (2010.g.), a nastupilo je 11 momčadi koje su igrale u dvije skupine. U skupini A, karlići Škole nogometa Ogulin pobijedili su Goranin iz Delnica sa 1:0, te izgubili od karlića ŠN Gorski Kotar 2:0, Ilovac iz Karlovca 3:0 i Gospića sa 6:0, te su zauzeli 4.mjesto u grupi. U grupi B, druga momčad Škole nogometa Ogulin izgubila je od NK Čulinec sa 9:0, Kladuše sa 9:0, Ilovca sa 4:0, te igrala neriješeno sa NK Korana 1:1. U finalu su karlići NK Duga Resa 1929 pobijedili karliće Gospića sa 2:0, a za 3.mjesto NK Čulinec je sa 1:0 pobijedio karliće karlovačkog Ilovca.
Pored pehara i medalja za najbolje klubove, nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira, najbolji igrač Filip Godek iz Duge Rese, najbolji vratar Luka Kolić iz Duge Rese, te najbolji strijelac Antonijo Mataja iz Gospića (11 golova).

U nedjelju su igrali limači (godište 2008.), čak 20 klubova raspoređenih u 4 skupine. Škola nogometa Ogulin igrala je u skupini A, u prvoj utakmici pobijedila je momčad Goranina iz Delnica sa 2:0, zatim i Slogu iz Konjščine sa 6:0, Grobničan iz Rijeke sa 7:0, te igrala neriješeno sa NK Čulinec 0:0. Nakon osvojenog 1.mjesta u skupini, limači Ogulina su u četvrtfinalu igrali neriješeno s NK Rudar iz Labina 1:1, no nisu imali sreće u izvođenju 9-eraca i izgubili su sa 2:3 te ispali.
Druga momčad Limača Škole nogometa Ogulin igrala je u grupi B: ŠN Ogulin – Ilovac 0:2, ŠN Ogulin – Rudar 0:6, ŠN Ogulin – Jaska 0:3, ŠN Ogulin – Lokomotiva 0:4.
Prvo mjesto osvojili su Limači NK Croatia iz Stankovaca, koji su u finalu boljim izvođenjem 9-eraca pobijedili limače Opatije sa 2:1 (0:0), a treće mjesto osvojili su limači Jaske, koji su pobijedili Rudar sa 5:0. Pored pehara i medalja za najbolja 4 kluba, nagrađeni su i najbolji pojedinci: najbolji igrač je Frano Mohorovičić iz Opatije, najbolji vratar Ivan Vunić iz Croatie, a najbolji strijelac je Ivan Turkalj (ŠN Ogulin) sa 9 golova, koji je kao nagradu dobio i dres trenutno najboljeg ogulinskog nogometaša, člana prvoligaša Gorice Kristijana Lovrića.
Ovaj veliki dvodnevni turnir vrlo uspješno je organizirala Škola nogometa Ogulin, a utakmice su sudili Dalibor Pribanić, Luka Sušanj, Vanja Borić, Zlatko Dubić i Jan Jelić.

Kup juniori:
Juniori Dobre iz Sv.Petra, prvaci 1.ŽNL, igrali su u subotu kup utakmicu četvrtfinala NS KŽ u Josipdolu gdje su pobijedili juniore Josipdola sa 7:2, a golove su postigli Luka Mamić 3, Alen Mance, Anđelo Kirasić, Leo Kirasić i Leo Mamić po 1 za Dobru.

Kvalifikacije za 4.MŽNL Središte
U srijedu se igra prva utakmica kvalifikacija za 4.MŽNL Središte, u kojoj će prvak 1.ŽNL NK Ogulin igrati u Humu na Sutli protiv prvaka 1. Zagorske županijske lige. Uzvrat se igra u subotu u Ogulinu. (D.P.)