Aktualno Županija

Mandić tvrdi: U izmjenama i dopunama GUP-a nema uklanjanja arhitektonsko – urbanističkog natječaja za hotel Koranu

Među zahtjevima za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Karlovca nije onaj da za gradnju hotela na Korani više ne bude obvezno provođenje arhitektonsko – urbanističkog natječaja.

Potvrdio je to gradonačelnik Damir Mandić, kazavši da je pristiglo 15 prijedloga fizičkih i pravnih osoba za izmjene GUP-a, no ne i taj za micanje natječaja.

– U ovom prijedlogu nema uklanjanja arhitektonsko – urbanističkog natječaja, izjavio je Mandić, ali i kazao da je među zahtjevima za izmjenama i zahtjev tvrtke Lana Commerce.
Izrade izmjena i dopuna GUP-a su tek počele, slijedi javna rasprava pa onda njihovo usvajanje na sjednici Gradskog vijeća.

– Grad ne miče javni natječaj, to je na tragu onoga što smo komunicirali zadnjih 10-ak dana. Ne prejudiciramo ni javnu raspravu ni struku. Normalno, iz pozicije čuvanja zakonitosti i procedura s jedne strane, s druge elementi zaštite prirode i okoliša. To, vjerujem, zania sve nas: i investitora i Grad i građane i na tom tragu su i ove izmjene GUP-a. (kaportal.hr)