Protutnjalo je nevrijeme

Karlovac i Ogulin se spasili većeg nevremena, ali ne i Gorski kotar – Brod Moravice pogodila tuča veličine teniske loptice, štete ogromne

U Ogulinu pravo ljetno nevrijeme prošlo je s obilnom kišom i grmljavinom te povremenim vjetrom. U nekim dijelovima grada bilo je kraćih poteškoća u opskrbi električnom energijom ali je u većem dijelu to normalizirano. Kako saznajemo, radnici Elektre izišli su na teren radi otklanjanja kvarova

Veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom pogodilo je u kasnim popodnevnim satima područje Gorskog kotara. Informacije s terena pristižu, ali kako stvari stoje, najteže je bilo pogođeno područje Brod Moravica, gdje je padala tuča veličine teniske loptice.

Kako javlja portal Neverin.hr štete se zbrajaju, a one će biti jako velike na poljoprivrednim kulturama te na vozilima, jer je ovaj dio Gorskog kotara pogodila tuča doista ekstremne veličine za naše područje. Dokazuju to i fotografije koje je portalu Neverin.hr dostavio Lino Lončarić. Nevrijeme je uzrokovalo smetnje na prometnicama, jer su vozači spas od tuče nastojali pronaći u tunelima. U tunelu Rožman brdo došli je do zastoja, te se prometovalo samo jednom trakom.

Prije toga slično je nevrijeme pogodilo susjednu Sloveniju, u središnjem dijelu zemlje padala je tuča veličine oraha. Jaka grmljavinska ćelija oko 21 sat prošla je područjem Ogulina i Karlovca i nastavila prema zagrebačkom i varaždinskom području.(kaportal.hr/Ogportal/neverin.hr)

 

 

Objavljuje Valter Crnković u Utorak, 11. lipnja 2019.

 

Facebook Comments