Aktualno OG sada Ogulin

Uredit ćemo sami školu za pet!

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana prijavila se na natječaj “Uredimo školu za 5!” tvrtke, KTC d.d. Pobjednička škola osvaja 30 000 kn za uređenje škole, a naši srednjoškolci uredili bi pročelje i okoliš škole, povodom velike obljetnice 13.listopada 2019. i 100-og rođendana škole.  Organizator natječaja je predvidio da će eventualnu nagradu,  odnosno 30 000 Kn  osvojiti ona škola čiji video sa opisom što će učiniti, dobije najviše oznaka LIKE na Facebook stranici KTC-a. Natjecanje u sakupljanju LIKE-ova traje još danas, dok će se pobjednik znati sutra. Međutim, iako je Ogulin uglavnom vodio u broju LIKE-ova, preko noći se stvar promijenila u korist Kutine koja je u vrlo kratkom roku sakupila nevjerojatnih i prilično nestvarnih, preko 200 tisiuća LIKE-ova, što je deset puta više(!!?) od drugoplasirane škole, ogulinske gimnazije.

Profesorica Martina Zorić razočarano nam je rekla:
“Od natječaja smo odustali, jer je bilo puno vrijeđanja i na kraju su uključili botove koji su Kutini donijeli lajkove robota. Natječaj sam prijavila Zoranu Šprajcu, jer su djeca doživjela strašno vrijeđanje, a KTC  se od svega ograđuje, umjesto da kontaktiraju Facebook. Njima smo bili samo dobra radna snaga za reklamu” -kaže Martina Zorić.

No, da sve ne bude tako tužno, pobrinula se, od nedavno, naša nova sugrađanka Natalia Zielinska.

“Na žalost, ovaj hvalevrijedan projekt brzo je prerastao u vrlo ružan primjer nepoštenog natjecanja, gdje se lajkovi skupljaju vjerojatno i na nekorektne načine, a djecu vrijeđa u komentarima. Tako djeca, umjesto da uče o važnosti inicijative i rada za zajednicu, izložena su neprimjerenom ponašanju.

Ekipa Euro Grant Konzaltinga svaki dan radi na ostvarivanju poticaja i potpora za kvalitetne i inovativne projekte koje nerijetko pokreću mladi, ambiciozni i energični pojedinci. Znamo prepoznati važnost takvog stava među mladima i nastojimo podržati svaki oblik inicijative mladih.

S obzirom na to da ne možemo pomoć putem EU fondova, odlučili smo se podržati mlade na drugi način.

Uplatili smo 5.000 kuna donacije za učenike iz Gimnazije B. Frankopana iz Ogulina. Isto tako pozivamo i ostale poduzetnike i obrtnike s područja našeg grada da se odazovu akciji i uplate neki iznos kako bi klinci dobili potporu koju su tražili i uredili okoliš svoje voljene škole”- istaknula je Natalia Zielinska.

Njen primjer slijedit će i OGportal. Već danas uplatit ćemo donaciju u iznosu od tisuću kuna. Uključite se i vi! LAJK!