Aktualno Sport

Nogomet – Kvalifikacije za 4.MŽNL Središte

Kvalifikacije za 4.MŽNL Središte

STRAŽA – OGULIN 5:1

Nogometaši Ogulina, prvaci Prve županijske lige, u srijedu su u Humu na Sutli, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman u Četvrtu ligu Središte, uvjerljivo poraženi od domaće momčadi Straže rezultatom 5:1.

Oslabljeni neigranjem nekolicine prvotimaca i bez svog najubojitijeg strijelca Patrika Poljaka, koji se ozlijedio na utakmici polufinala županijskog Kupa s Karlovcem 1919, Ogulinci nisu uspjeli izboriti rezultat koji bi im dao realne izglede za plasman u viši rang. Namjerili su se danas na vrlo organiziranu, poletnu i kvalitetnu mladu domaću ekipu, koja je bila bolji suparnik i zasluženo došla do visoke pobjede.

Naš županijski prvak dobro je parirao domaćinu prvih dvadesetak minuta, imao dvije prilike i kod 0:0 pogodio gredu. A onda je u 29. minuti, nakon individualne pogreške, primio prvi pogodak (Vidiček), što je domaćoj ekipi dalo dodatnog poleta. Šest minuta kasnije Vidiček je još jednom savladao Zorkića pa je domaćin na odmor otišao s vodstvom 2:0. Nakon osam minuta igre u nastavku Strabić je povisio na 3:0, a u 55. minuti Marko Puškarić izborio je kazneni udarac kojeg je Marko Poljak pretvorio u pogodak i probudio nadu Ogulincima u povoljan rezultat. Međutim, u 64. minuti sudac Bertol iz Zagreba dosudio je najstrožu kaznu za domaćina, koju je Leško pretvorio u 4:1, a isti je igrač u 85. minuti svojim drugim golom postavio konačnih 5:1.

Uzvrat se igra u nedjelju od 17:30 sati na stadionu u Ogulinu, a iz ogulinskog tabora najavljuju da će nastojati barem doći do pobjede i njome popraviti slab dojam koji su ostavili danas u Humu na Sutli. (D.P.)