Aktualno Županija

Gradit će se još jedan nasip na Korani u Karlovcu – ovaj će od poplava braniti Nogometni stadion Branko Čavlović Čavlek

Nije precizirano kada, no u Karlovcu će biti izgrađen još jedan nasip koji će od poplava braniti Nogometni stadion Branko Čavlović Čavlek.

Najavio je to dogradonačelnik Ivan Mrzljak, odgovarajući Goranu Frankoviću (HDZ) kojim će mjerama biti zaštićena investicija od 7-8 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u rekonstrukciju atletske staze i travnjaka, na stadionu koji kod povećanog vodostaja biva poplavljen.
– Što se tiče plavljenja područja oko Nogometnog stadiona, detektirali smo da poplava dolazi iz područja između Drvenog mosta i izgrađenog nasipa. Kontaktirali smo ispostavu Hrvatskih voda u Karlovcu, detektirali da nije rješenje podizanje ceste koja vodi od Gornjeg Mekušja prema drvenom mostu na Korani nego je rješenje privremeni ili stalni nasip uz Koranu. Tu trebati riješiti imovinsko-pravne odnose jer se radi na privatnom zemljištu koje je iznad Korane, najjednostavnije boks barijerama. Inzistirat ćemo u narednom razdoblju da Hrvatske vode to izgrade, izjavio je Mrzljak. (kaportal.hr)