Aktualno OG sada Ogulin

Problem košnje na gradskom groblju riješit će se brzo

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina,  nekoliko  vijećnika se u svojim pitanjima dotaklo i teme održavanja Gradskog groblja.

Problem o kojem su vijećnici pitali, a na koji su nas upozorili i naši čitatelji, odnosi se na  košnju trave na groblju jer smo, trenutno, svjedoci kako je dobar dio površine groblja pokriven dosta visokom travom što daje dojam neurednosti, a i predstavlja problem građanima.

Objašnjenje su dali  prokuristica SKG Ogulin Sanja Tomić i gradonačelnik Dalibor Domitrović. Naime, u mjesecu svibnju bilo je vrlo loše vrijeme, sa 22 ili 23 kišna dana, zbog čega se nije mogla u cijelosti izvršiti košnja, već je trenutno pokošen jedan dio. Prisutan je i problem sa radnom snagom, pa od 6 radnika koji rade na košnji, najmlađi ima 62 godine, te  je i to razlog nešto sporijeg održavanja.

Zbog toga će se, na određeno vrijeme, za potrebe košnje, zaposliti još par radnika, a u tijeku je i natječaj za javne radove, čime će se također dobiti nekoliko radnika i time olakšati i ubrzati poslovi košnje. Naravno, uz nadu da će se i vremenske prilike poboljšati i omogućiti izvođenje ovih radova. Stoga iz  SKG-a  mole korisnike za malo strpljenja, jer će ovaj problem ubrzo biti riješen.