Aktualno OG sada Ogulin

Reagiranje ravnateljice DV “Bistrac”, Ivanke Turković

Nakon jučerašnjeg članka u kojem smo pisali o zbivanjima na sjednici Gradskog vijeća, a vezano za Dječji vrtić “Bistrac”,  primili smo reagiranje  ravnateljice DV Bistrac Ogulin, Ivanke Turković. U tom reagiranju stoji:

“Poštovani,

Danas, 17. 6. 2019.g. na vašem portalu (ogportal.com) objavljen je članak pod naslovom „Dječji vrtić Bistrac, nemarom ravnateljice, u blokadi!“ u kojem su, između ostalog, iznijete netočne i zlonamjerne informacije, kako u vezi Dječjeg vrtića „Bistrac“ tako i mene osobno kao ravnateljice, pa sukladno čl. 40. Zakona o medijima molim da objavite ovaj ispravak.

U spornom članku prenosi se izjava gradonačelnika Grada Ogulina gosp. Dalibora Domitrovića s današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda bilo i Izvješće o radu DV „Bistrac“, koje, kako se prenosi u članku, nije podnijeto jer nije bilo izvjestitelja. U navedenoj izjavi gradonačelnik gosp. Dalibor Domitrović neistinito i zlonamjerno izjavio je slijedeće: „Ravnateljica je neodgovorna, nalazi se na bolovanju ali unatoč svemu nije imenovala zamjenika koji bi podnio izvješće niti osigurala neometano funkcioniranje vrtića. Vrtić je trenutno u blokadi, a istodobno je ravnateljica na društvenim mrežama tijekom vikenda uživala u planinarenju pa ćemo zatražiti reviziju bolovanja.“

Nije mi u cilju polemizirati s bilo kim putem medija, pa niti s gradonačelnikom, međutim na ovakve neistine i obične laži gosp. Dalibora Domitrovića, a koje su samo nastavak već skoro dvogodišnjeg kontinuiranog šikaniranja i uznemiravanja od strane pojedinih članova Upravnog vijeća i pojedinih dužnosnika Grada Ogulina, moram reagirati.

Prije svega, netočno je da kao ravnateljica nisam imenovala zamjenika. Gradonačelnik obmanjuje javnost iako zna ili bi trebao znati da zamjenika ravnatelja Vrtića imenuje i imenovalo ga je Upravno vijeće Vrtića još 23. 4. 2018.g.. Uostalom, e-mailom od 10.6.2019.g. (u privitku) kojim sam gradonačelnika izvijestila o svojem bolovanju, dostavila sam mu i tu Odluku.

Nadalje, kako to nazvati nego običnom i pokvarenom laži, izjavu gradonačelnika da je Vrtić trenutno u blokadi jer to jednostavno nije točno. Koliko je meni poznato Vrtić nije u financijskoj blokadi, svi poslovi se odvijaju normalno i bilo bi dobro da je gradonačelnik, kad je već spomenuo tako tešku riječ, pojasnio o kakvoj se to blokadi radi. Uostalom, u svojevrsnoj „blokadi“ može biti samo i isključivo zbog moje zamjenice koja se moguće ne snalazi u svojoj ulozi. No, to nema veze samnom već s onima koji su je kao takvu imenovali.

Što se pak tiče mojeg trenutnog bolovanja, ono je isključivo posljedica dugotrajnog i sustavnog šikaniranja nekih osoba iz Upravnog vijeća i gradske uprave, među kojima je i osobno gradonačelnik gosp. Domitrović. Žalosno je i to puno govori o njemu i njegovoj elementarnoj kulturi, da me nakon što sam ga obavijestila da sam na bolovanju (jednako kao i prošle godine kada sam bila na operaciji), nije nazvao niti odgovorio na moj e-mail pitajući barem kurtoazno za moje zdravlje i zaželjeti mi oporavak. A kad je već preko svojih doušnika (i ta činjenica govori mnogo o odnosu njega prema meni) saznao da sam za vikend, ali ne ovaj protekli već onaj prije, bila na kratkom planinarskom izletu, onda je preko svojih doušnika iz Vrtića mogao saznati to da sam za vrijeme svojeg bolovanja, u više navrata, bila u Vrtiću i odradila neke neodgodive poslove. Isto tako, cijelo vrijeme dok sam na bolovanju u kontaktu sam telefonom ili e-mailom sa svima u Vrtiću i gradskoj upravi koji samnom hoće kontaktirati, a oni koji sve poduzimaju ne bi li napravili što veću aferu u Vrtiću, kao podlogu za moju političku smjenu, očito o tome ne znaju ništa.

Pritisci i šikaniranje prema meni od strane gradske vlasti očito ulaze u novu fazu javnog blaćenja i optuživanja, služeći se sada i najprizemnijim lažima, a kada sam prošle godine na Gradskom vijeću o to nazvala neprijateljskom komunikacijom onda se gradonačelnik gosp. Domitrović uvrijedio. Neka javnost sama procjeni tko tu laže, a tko ne.

Ivanka Turković, ravnateljica DV Bistrac Ogulin

U prilogu reagiranja nalaze se i obavijest predsjednici upravnog vijeća, obavijest gradonačelniku i odluka o imenovanju zamjenice ravnateljice DV Bistrac.