Aktualno Županija

Oprez! Karlovačka fotografkinja postala žrtva drskog prevaranta – pogledajte na koji način to radi, nemojte nasjedati

Naizgled fin, uljudan i zgodan mladić star oko 25 godina, jučer je posjetio karlovačku fotografkinju Anđelu Gorišek u njezinom studiju u Vraniczanyevoj ulici. Zamolio ju je da mu na minutu posudi telefon da nazove prijatelja jer je u nevolji. Kako je ispričao Anđeli, automobil mu je ostao zaključan i njemu sve stvari, od novčanika i telefona i treba mu pomoć prijatelja.

Anđela tada nije niti naslutila da se radi o prevarantu koji joj je na podmukao način ukrao 600 kuna.

– Dala sam mu mobitel, on je nekoga nazvao i kao razgovarao, a iz tog razgovora sam čula da mu je navodni prijatelj rekao da ne može sad doći u Karlovac i da proba uzeti taksi kako bi došao do nekog mjesta pored Zagreba. Zvao je i Cameo i pitao koliko bi ga to koštalo, ispričala nam je fotografkinja. Zamolio ju je “da mu izađe ususret” i posudi 600 kuna za taksi, a on će se odmah i što prije vratiti u Karlovac s ključem od automobila i novcima.
– Ni u zadnjoj primisli nije mi došlo da se možda radi o prijevari. Dečko je izgledao fin, zgodan i pristojan, izuzetno uvjerljiv kad mi se obratio kao i u navodnim telefonskim razgovorima. Prije odlaska rekao je da se zove Tomislav, a zapisala sam i njegovo navodno prezime, adresu i i broj mobitela. Naravno, nije se vratio i ostala sam bez novca. Nije mi taj novac toliki problem, nego je grozno kako se čovjek osjeća prevarenim, a naravno želim da se o tome piše jer tko zna koliko je ljudi još na ovaj način prevario, kaže Anđela.

Kad je posumnjala da je prevarena, nazvala je brojeve iz mobitela no prvo se nitko nije javio, a onda je na broj koji joj je dao poslala poruku u kojoj je napisala da je slučaj prijavila policija i “da će mu se stati na kraj”. Odmah ju je nazvala uznemirena žena te rekla da je ona iz Šibenika i da je u strahu zbog ove prijetnje. Shvatila je o čemu se radi, naravno. Anđela je zvala i Cameo, no ispalo je da nemaju snimljen razgovor u kojem je mladić pitao za cijenu i naručivao taksi.

Navodno ovo nije prvi slučaj ovakve prijevare, a drski prevarant na ovaj trik već je nanizao više žrtava. U svakom slučaju potreban je oprez, a žalosno je i to, kaže nam Anđela, što s ovakvim stvarima jednostavno možeš izgubiti vjeru u ljude.

– Uvijek bih nekome u nevolji pomogla i to bez previše razmišljanja. Nažalost, ima oni koji to iskorištavaju na ovaj način, pa ne znam kako bih sljedeći put postupila a možda će tome pomoć baš zaista biti potrebna, ispričala nam je Anđela Gorišek.(kaportal.hr)