Aktualno Županija

Kreće rekonstrukcija ceste od Dubovca do Stativa

– projekt vrijedan 50 milijuna kuna donosi novi kolnik, odvodnju, vodovod, instalacije…

Rekonstrukcija ceste DC-6 od kružnog toka na Dubovcu do Stativa, odnosno, nadvožnjaka ispod autoceste, bit će cjelovita, dugotrajna i skupa. Donijet će novi kolnik i nogostup, vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, kompletne instalacije, javnu rasvjetu i hortikulturno uređenje, trajati dvije godine i koštati više od 50 milijuna kuna.

Pripremni radovi su počeli, a investicija Hrvatskih cesta, uz sudjelovanje ViK-a, odnosno, Grada Karlovca, sastoji se od niza projekata, među kojima i onog glavne trase prometnice, sanitarne i mješovite odvodnje i vodoopskrbe, sanacija nestabilnosti, potpornih zidova, prometne signalizacije i opreme ceste, rekonstrukcije TK i DTK instalacija, plinovodnih…

– Izvoditelj je uveden u posao 10. lipnja, te su u tijeku pripremni radovi koji se odnose na plan izvođenja radova, dinamiku, dokumentaciju, potrebne elaborate, te pripremu gradilišta. Prometni tokovi bit će usklađeni i određeni elaboratom privremene regulacije prometa, međutim u ovom trenutku možemo konstatirati kako će svakako svim stanarima u svakom trenutku biti omogućen pristup sa barem jedne strane. Isto se odnosi i na gospodarske objekte. Ugovorni rok trajanja rekonstrukcije je 24 mjeseca. Izvoditelj je Euroasfalt d.o.o., a vrijednost ugovora za radove iznosi 44.357.094,37 kuna (bez PDV-a), a nadzor vrši Geokon d.d., kazali su nam u Hrvatskim cestama. (kaportal.hr)