Aktualno OG sada Ogulin

Za vikend malo manje vruće

Ljetni ugođaj se nastavlja, ali će za vikend ipak u unutrašnjosti biti manje vruće, pa će to mnogima dobro doći za kvalitetni odmor. Početak novog tjedna donosi ponovno vruće, ponegdje i vrlo vruće uz većinom sunčano vrijeme. Potkraj utorka i u noći na srijedu mjestimice će biti pljuskova, pa će sredinom tjedna vrućina ponovno malo popustiti.

Na Jadranu za vikend također malo manje vruće, ali će se zbog bure temperatura mora takođe malo sniziti. Od početka sljedećeg tjedna ponovno vruće, pri čemu će i noći biti postupno sve toplije.

Uz sunčano vrijeme, ali povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar današnja je temperatura u unutrašnjosti bila za 4 do 7 stupnjeva niža od jučerašnje. Na Jadranu je, s druge strane i dalje bilo vruće i vrlo vruće. Zabilježen je još jedan lipanjski rekord, ovaj put u Dubrovniku, uz temperaturu od 37 stupnjeva.

Bura koja je puhala veći dio dana, puhat će i noćas i sutra, a i temperatura zraka će malo pasti. Stoga će vikend proteći uz ugodnije vrijeme za boravak na otvorenom, i na kopnu i na moru.

Naši će se krajevi sutra nalaziti pod utjecajem polja visokog tlaka zraka koje će podržavati stabilne vremenske prilike.

Stoga će sutra na istoku prevladavati sunčano, poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka.

Jutro će biti svježije od današnjeg, uz temperaturu od 16 do 18, a najviša dnevna temperatura bit će oko 28.

Pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar bit će u središnjoj Hrvatskoj. Jutarnja temperatura između 17 i 19, a najviša dnevna od 28 do 30.

Svježe jutro bit će sutra u gorskim krajevima uz temperaturu od 14 do 16, a danju ugodno, oko 25 stupnjeva. Toplije će biti na sjevernom Jadranu, uz najvišu temperaturu između 29 i 31 stupanj. Pritom će prevladavati sunčano. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će tijekom dana oslabjeti, a prema otvorenom će zapuhati sjeverozapadnjak. Do kraja dana bura će malo sniziti i temperaturu mora.

Jake, na udare i olujne bure bit će i na dijelu Dalmacije, ali će ona oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Bit će sunčano, ujutro još uvijek i dosta toplo. Danju vruće, ali manje nego danas uz temperaturu između 30 i 33.

Vedro će biti na jugu, ujutro još uz mjestimice jaku buru koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito, u noći i ujutro prema jugu i valovito temperature između 23 i 26.

Sljedećih dana na kopnu će prevladavati sunčano i postupno sve toplije pa nas s početkom sljedećeg tjedna očekuje još jedan toplinski val, srećom kratka vijeka. Potkraj utorka i u noći na srijedu mjestimice će biti pljuskova koji će u srijedu donijeti osvježenje.

Na Jadranu će također prevladavati sunčano, gotovo vedro uz uglavnom slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Bit će vruće, a i noći će biti tople.

U drugom dijelu vikenda nad naše će krajeve ponovno pritjecati sve topliji zrak pa nas početkom sljedećeg tjedna očekuje najvjerojatnije još jedan toplinski val. Na sreću, neće dugo potrajati, jer već u srijedu na kopnu, a u četvrtak na moru stiže bar manje osvježenje. (hrt.hr)