Aktualno Županija

Slunjanin pijan “pilio” ženu što peče puno kolača i samo “bezveze troši struju i njegov novac” – no nije se baš dobro proveo…

Zbog maltretiranja supruge Slunjanin u dobi od 51 godinu osuđen je na 30 dana uvjetnog zatvora, pa se kazna neće primijeniti ukoliko on u narednih 12 mjeseci to isto ne ponovi. Kako je ona kobnoga dana pozvala policiju, on je bio uhićen, pa će mu od eventualne kazne odbiti dva dana provedenih u pritvoru.

Proglašen je krivim jer je 22. prosinca oko 17 sati u njihovoj obiteljskoj kući pijan (1,72 promila alkohola), verbalno vrijeđao suprugu riječima koje su i navedene u presudi: J… te kolači, što to pečeš, neću to dozvoliti, samo trošiš moj novac”.

Nakon toga je ugasio sklopku struje. Ona je uključila struju kako bi nastavila peći kolače, pa je on nastavio s uvredama: “J… te tvoji kolači, ovdje samo ja radim, a ti samo trošiš novac, zovi policiju da to riješimo!”

Okrivljeni je na sudu priznao krivnju, navodeći da ponekad izazove i supruga sukob, te tvrdi da nije ovisnik o alkoholu. Sud mu je odredio i zaštitnu mjeru zabrane približavanja supruzi na manje od dva metra. (KAportal)