Aktualno OG sada Ogulin

Puno aktivnosti Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin

Puhački orkestar dvd ogulin ist

Svibanj i lipanj su za Puhački orkestar DVD-a Ogulin „najprometniji“ mjeseci svake godine. U nešto više od mjesec dana odradili su osam javnih nastupa,  od kojih su neki vrlo važni i posebni. Uz sudjelovanje u obilježavanju važnijih datuma i praćenju lokalnih programa, centralni događaj sezone bio je nastup na 33. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara za koji su se pripremali mjesecima.
Nakon odličnog nastupa na županijskoj smotri ogulinski orkestar dobio je priliku šesti puta za redom braniti boje Karlovačke županije na državnom susretu. Susret hrvatskih puhačkih orkestara najveći je festival ovog tipa u RH koji tradicionalno okuplja od 15 do 20 puhačkih orkestara s više od 700 sudionika. 33. izdanje Susreta održano je  u Novom Vinodolskom. Na Susretu je nastupilo 5 orkestara u A i 11 orkestara u C kategoriji koncertnog programa koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim smotrama.
Posebnost ovogodišnjeg programa ogulinskog Orkestra koji je nastupio u C kategoriji bila je skladba Kultur Domagoja Vukovića, studenta gitare i višegodišnjeg člana orkestra. Uzbuđenje i nervozu prvog dana prije nastupa zamijenili su oduševljenje i ponos drugog dana, nakon proglašenja rezultata. Ogulinski orkestar ostvario je najbolji rezultat do sada i zaslužio brončanu plaketu. Broj bodova i brončana plaketa najbolji su pokazatelji kvalitetnog rada orkestra i dirigenta prof. Ivana Mastena čime se ostvaruje želja vodstva orkestra za kontinuiranim napretkom iz godine u godinu.
Gust raspored nastupa, popunjen čestim probama, završio je  nastupom na 35. Susretu vatrogasnih orkestara u Gornjem Desincu, kojim su domaćini proslavili 100. godišnjicu orkestra i 90. godišnjicu DVD-a. Smotre vatrogasnih orkestara Ogulinci ne propuštaju, a tamo je svoje umijeće pokazalo oko 600 glazbenika iz 17 vatrogasnih orkestara iz cijele Hrvatske.

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal