Aktualno OG sada Ogulin

Zašto se posjetitelji “kuhaju” u Konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta?

U  nekoliko navrata za vrijeme održavanja određenih programa u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, primijetili smo, kao i svi posjetitelji,  da vlada velika vrućina i sparina, te da prostor nije klimatiziran.
Stoga smo ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Blanku Poljak Franjković zamolili za nekoliko informacija. Zanimalo  nas je da li u toj dvorani uopće postoji klimatizacija, da li je projektom za taj prostor klimatizacija bila planirana, koji sve prostori renovorane zgrade POU imaju klimatizaciju i da li je u skladu sa projektom?
Zanima nas i da li će prostor kino dvorane biti klimatiziran, da li je to predviđeno projektom te vas molimo i informaciju o autoru projekta renoviranja zgrrade POU Ogulin.

Blanka Poljak Franjković odgovorila je vrlo brzo na naša pitanja, te istaknula:

“Uvidom u dostupnu dokumentaciju Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a vezano za pitanje nepostojeće klimatizacije i ventilacije konferencijske dvorane na prvom katu objekta može se utvrditi da je prilikom primopredaje u navedenom prostoru zatečeno stanje ugrađenih unutarnjih jedinica spojenih na sustav centralnog grijanja na loživo ulje. Utvrđeno je da centralne rashladne jedinice koje su zaprimljene tijekom 2009. godine do današnjeg datuma nisu puštene u rad, te da postojeći sustav nije spojen na iste.

Temeljem Okvirnog sporazuma o izvođenju radova na rekonstrukciji i opremanju zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu sklopljenog dana 02.11.2017. godine između Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i Suhomont d.o.o. a u skladu s projektom Rekonstrukcija zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu, Zajednička oznaka projekta 06/15 iz prosinca 2015. godine, KOR-INVEST d.o.o. za projektiranje, izvođenje, nadzor, planiran je završetak objekta te time i puštanje u rad sustava za grijanje, hlađenje i ventilaciju cijelog objekta.

Ovim putem ispričavamo se svim korisnicima, sudionicima i posjetiteljima programa Pučkog otvorenog učilišta Ogulin na neugodnosti radi boravka u prostoru neprimjerenih klimatizacijskih uvjeta. Nadamo se da će se radovi završetka objekta izvoditi po terminskom planu, a po završetku istih cijeli objekt biti stavljen u funkciju”- navodi Blanka Poljak Franjković.

Nadamo se da će netko odgovarati za sve propuste koji su uočeni, a s obzirom da nam se nametnulo još nekoliko pitanja o svemu, uskoro slijedi i nastavak priče.

Primjerice, pokušat ćemo  doznatu jesu li, kao što naši izvori tvrde,  “prenapuhani” planovi za klimatizaciju i ventilaciju, te ima ima li i određenih zanimljivih “povezanosti” dobavljača i projektanta.