Aktualno OG sada Ogulin

Odličan završni koncert 20. međunarodne ljetne škole gitare

Oko 40 mladih gitarista iz Hrvatske i susjednih zemalja, sudionika jubilarne 20. Međunarodne ljetne škole gitare Glazbene škole Karlovac, u Ogulin su sinoć donijeli pravu glazbenu poslasticu. Bio je to završni koncert 20. međunarodne ljetne škole gitare koju su vodili : dr. Miroslav Lončar, Nataša Klasinc-Lončar, Žarko Ignjatović, Darinka Drenjačević i Tena Bunčić.

Međunarodna ljetna škola gitare okuplja glazbene pedagoge i izvođače gitariste širom svijeta s ciljem usavršavanja izvođačkog umijeća na gitari svih sudionika i promocije gitare kao solističkog i orkestralnog instrumenta. Učenicima i profesorima glazbenih škola to je dodatna edukacija u ljetnim mjesecima pa tako u opuštenijoj atmosferi podižu razinu svojih znanja i kompetencija.

Bogatim edukativnim i koncertnim programom za polaznike educira se i publika o umjetničkom izričaju mladih glazbenika. Koncertima u Karlovcu i mjestima Karlovačke županije promovira se sviranje gitare i podiže razina kulturne i umjetničke ponude lokalne zajednice. Jača se i pripadnost hrvatskoj kulturi i razvija tolerancija sudionika prema drugim kulturama i tradicijama te usavršava sposobnost afirmativnoga izražavanja kroz glazbu. Dodajmo, da je koncert održan u sklopu aktivnosti “Ljeto U Ogulinu”. (foto/info POU Ogulin)