Aktualno Županija

Nezaposlenih u Karlovačkoj županiji 3.052 – u mjesec dana 2,6, a u godinu čak 26 posto manje

zavod za zapošljavanje ka

U Karlovačkoj županiji, po podacima Zavoda za zapošljavanje, krajem lipnja bile su 3.052 nezaposlene osobe, što je 2,6 posto manje nego mjesec prije, a čak 26,3 posto manje nego u lipnju prošle godine.

U lipnju 2019. u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 355 nezaposlenih: 257 osoba izravno iz radnog odnosa, 6 osoba iz drugih poslovnih aktivnosti, 59 iz neaktivnosti, a 33 osobe iz redovnog školovanja. Istovremeno je 435 osoba izbrisano iz evidencije nezaposlenih: njih 260 jer su zasnovali radni odnos, 22 osobe na temelju drugih poslovnih aktivnosti -stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, ostvarivanje mjesečnog primitka odnosno dohotka od druge samostalne djelatnosti većega od prosječno isplaćene novčane naknade u prethodnoj kalendarskoj godini, registriranje trgovačkog društva, obrta, zapošljavanje prema posebnim propisima itd., a 53 osobe iz ostalih razloga: izlaska iz radne snage, nepridržavanja zakonskih odredbi, odjave s evidencije…

Među nezaposlenima i dalje je više žena, 58,7 posto, a bez posla je najviše, 39,2 posto, onih srednje radne dobi, starih od 30 do 49 godina, te sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja – 29,9 posto ih je. (KAportal)

Posljednje objavljeno

Okrutni maloljetnici napali beskućnika i sve snimili: ‘Bilo ih je 7, nisam mogao protiv njih’

OgPortal

Hitni sastanci u EMA-i nakon odgode isporuke cjepiva Johnson&Johnsona, oglasio se i HZJZ

OgPortal

Poziv za predaju ponuda predavača u programima obrazovanja odraslih

OgPortal

Ogulinka Milana Kalmar jedina je certificirana postpartum doula na središnjem području Hrvatske

OgPortal

Milanović se sastao s braniteljima: ‘Pitanje nestalih mora se riješiti prije ulaska Srbije u EU‘

OgPortal

Možemo! Karlovac i Nova ljevica – Loše upravljanje pandemijom u Karlovačkoj županiji

OgPortal