Aktualno OG sada Ogulin

Žene u crvenom

žene u crvenom

U sklopu manifestacije “Ljeto u Ogulinu” Amatersko kazalište Gospić izvest će predstavu Žene u crvenom.

U središtu su priče četiri žene, zanimljivih profila i osobnih životnih priča. Iako su krhke i nježne, ranjive i emotivne, na trenutke je zapanjujuća njihova snaga, nepredvidivost i reakcija. Iako crvena boja sugerira na zavodljivost, lascivnost ili pak fatalnost, a združena u sintagmu s riječju žena, valja napomenuti da je upravo crvena boja u umjetnosti znak otpora. Ove su žene upravo takve; snagom dočarane riječi, vještinom scenskog pokreta, ostvaruju zaigranost i zanimljivost. Uočava se i brza izmjena epizoda tako da u šarolikoj lepezi uočavamo i komediju , i triler, i dramu, i monodramu s mnoštvom socijalno – psiholoških karakternih nijansi. I svakako velike pohvale glumicama koje su po tko zna koji put uložile nevjerojatnu energiju i volju, znanja i kazališno – glumačka iskustva u stvaranju još jednog kazališnog komada središtu su priče četiri žene, zanimljivih profila i osobnih životnih priča. Iako su krhke i nježne, ranjive i emotivne, na trenutke je zapanjujuća njihova snaga, nepredvidivost i reakcija. Iako crvena boja sugerira na zavodljivost, lascivnost ili pak fatalnost, a združena u sintagmu s riječju žena, valja napomenuti da je upravo crvena boja u umjetnosti znak otpora. Ove su žene upravo takve; snagom dočarane riječi, vještinom scenskog pokreta, ostvaruju zaigranost i zanimljivost. Uočava se i brza izmjena epizoda tako da u šarolikoj lepezi uočavamo i komediju , i triler, i dramu, i monodramu s mnoštvom socijalno – psiholoških karakternih nijansi. I svakako velike pohvale glumicama koje su po tko zna koji put uložile nevjerojatnu energiju i volju, znanja i kazališno – glumačka iskustva u stvaranju još jednog kazališnog komada.

Autor teksta Davor Špišić
Redateljice: Anela Serdar Pašalić i Dragica Uzelac
Glume: Tatjana Kolak, Maja Brozičević, Naomy Ojurović Čačić i Marija Šaban

Predstava će se održati u subotu, 13. srpnja s početkom u 20:00 sati u Frankopanskom kaštelu. U slučaju kiše u konferencijskoj dvorani  POU Ogulin.

Organizator Ljeta u Ogulinu je Turistička zajednica Grada Ogulina u suroganizaciji s Gradom Ogulinom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ogulin, Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, Športskom zajednicom Grada Ogulina i Zavičajnim muzejom Ogulin.

Ulaz je slobodan.

Posljednje objavljeno

Pazite što kupujete: trgovine pune jabuka iz Srbije i Makedonije, lažno deklariranih kao domaće!

OgPortal

Umro je Ramsey Clark, bivši američki ministar pravosuđa koji je bio pravni savjetnik Miloševiću

OgPortal

Vodstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture oduševljeno projektom na Poredicama

OgPortal

Pohane polpete od brokule

OG Portal

Korona party usred Zagreba: ‘Mladež se zabavlja. Sramotno’

OgPortal

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNA cjepiva

OgPortal