Aktualno OG sada Ogulin

Žene u crvenom

U sklopu manifestacije “Ljeto u Ogulinu” Amatersko kazalište Gospić izvest će predstavu Žene u crvenom.

U središtu su priče četiri žene, zanimljivih profila i osobnih životnih priča. Iako su krhke i nježne, ranjive i emotivne, na trenutke je zapanjujuća njihova snaga, nepredvidivost i reakcija. Iako crvena boja sugerira na zavodljivost, lascivnost ili pak fatalnost, a združena u sintagmu s riječju žena, valja napomenuti da je upravo crvena boja u umjetnosti znak otpora. Ove su žene upravo takve; snagom dočarane riječi, vještinom scenskog pokreta, ostvaruju zaigranost i zanimljivost. Uočava se i brza izmjena epizoda tako da u šarolikoj lepezi uočavamo i komediju , i triler, i dramu, i monodramu s mnoštvom socijalno – psiholoških karakternih nijansi. I svakako velike pohvale glumicama koje su po tko zna koji put uložile nevjerojatnu energiju i volju, znanja i kazališno – glumačka iskustva u stvaranju još jednog kazališnog komada središtu su priče četiri žene, zanimljivih profila i osobnih životnih priča. Iako su krhke i nježne, ranjive i emotivne, na trenutke je zapanjujuća njihova snaga, nepredvidivost i reakcija. Iako crvena boja sugerira na zavodljivost, lascivnost ili pak fatalnost, a združena u sintagmu s riječju žena, valja napomenuti da je upravo crvena boja u umjetnosti znak otpora. Ove su žene upravo takve; snagom dočarane riječi, vještinom scenskog pokreta, ostvaruju zaigranost i zanimljivost. Uočava se i brza izmjena epizoda tako da u šarolikoj lepezi uočavamo i komediju , i triler, i dramu, i monodramu s mnoštvom socijalno – psiholoških karakternih nijansi. I svakako velike pohvale glumicama koje su po tko zna koji put uložile nevjerojatnu energiju i volju, znanja i kazališno – glumačka iskustva u stvaranju još jednog kazališnog komada.

Autor teksta Davor Špišić
Redateljice: Anela Serdar Pašalić i Dragica Uzelac
Glume: Tatjana Kolak, Maja Brozičević, Naomy Ojurović Čačić i Marija Šaban

Predstava će se održati u subotu, 13. srpnja s početkom u 20:00 sati u Frankopanskom kaštelu. U slučaju kiše u konferencijskoj dvorani  POU Ogulin.

Organizator Ljeta u Ogulinu je Turistička zajednica Grada Ogulina u suroganizaciji s Gradom Ogulinom, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ogulin, Pučkim otvorenim učilištem Ogulin, Športskom zajednicom Grada Ogulina i Zavičajnim muzejom Ogulin.

Ulaz je slobodan.