Aktualno Županija

Od 27 klizišta u Karlovcu, osam “crvenih” prva idu u sanaciju – Grad i Hrvatske vode za tu svrhu izdvojili po 4,6 milijuna kuna

Od 27 klizišta u Karlovcu, osam najkritičnijih, “crvenih”, bit će sanirano ove godine, što će stajati 9,2 milijuna kuna. Polovicu iznosa izdvojit će Grad, polovicu Hrvatske vode.

Najavio je to dogradonačelnik Ivan Mrzljak, podsjetivši da su Hrvatske vode za sufinanciranje sanacije klizišta u državi ove godine predvidjele 50 milijuna kuna.

– Karlovac je prijavio najveći broj klizišta, njih 27, to su klizišta još od 2015. Od njih 27, imamo osam koja su “crvena”, koja treba hitno sanirati. Intenzivno smo komunicirali i prošle i ove godine s Hrvatskim vodama da pronađu način kako da pomognu jer ta su klizišta sva nastala bujičnom aktivnošću oborinskih voda i Hrvatske vode su sada na nivou države izdvojile 50 milijuna kuna. Od toga je Karlovac dobio 4,6 milijuna kuna, s tim da ćemo mi dati još 4,6 milijuna, dakle bit će 9, 2 milijuna kuna. to su klizišta u Sucima, na Vučjaku kod sv. Ane, Furači itd. Predstoji nam ogroman posao, za klizišta prospekcije imamo, ali za neka moramo ishoditi građevinske dozvole i taj program realizirati, izjavio je Mrzljak.

Preostala 22 klizišta, također po modelu sufinanciranja Hrvatskih voda i Grada, trebala bi biti sanirana iduće i 2021. godine. (kaportal.hr)