Aktualno OG sada Ogulin

Prijam za kuglačice i rukometaše

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegova zamjenica Ivana Salopek Šumonja, danas su u gradskoj vijećnici održali prijam za mlade ogulinske sportaše, točnije članice Ženskog kuglačkog kluba Ogulin i dečke iz Rukomentnog kluba, njihovog trenera Dubravka Dragičevića i predsjednika Darka Pribanića. Povod su bili njihovi uspjesi u sportu.

Naime,  RUKOMETNI KLUB OGULIN postigao je sljedeće rezultate:
Osvojen naslov prvaka 3.HRL zapad i plasman u 2.HRL zapad. Za to su zaslužni: Mihael Porubić, Tin Ivan Brozović, Daniel Orle, Toni Marinić, Antonio Drašković, Luka Turković, Filip Francetić, Toni Puškarić, Karlo Blašković, Alen Stipetić, Andrija Gaši, Lovro Petrušić, David Stipetić (Slosar), David Stipetić (Mucka), Andrija Poljak, Marko Poljak, David Kučinić, Kristijan Matijašić, Josip Vučić, te Filip Gašparović.

ŽENSKI KUGLAČKI KLUB OGULIN diči se sljedećim rezultatima:
Anamarija Grdić – dvije srebrne medalje za Svjetskom prvenstvu u Rokycany-ju, Češka, za mlađe juniorke U-18 (pojedinačno i u sprintu)
Tara Stipetić – 2.mjesto na prvenstvu Hrvatske za podmladak U-11
Magdalena Stipetić – 3.mjesto na prvenstvu Hrvatske za podmladak U-11
Ena Begović – 3.mjesto na prvenstvu Hrvatske za podmladak U-9
Iva Francetić – 2.mjesto na prvenstvu Hrvatske u sprintu za seniorke
Ivana Neralić i Venesa Bogdanović, članice ŽKK Ogulin i ŽKK Mlaka Rijeka (dvojno), višestruko osvojeni naslovi i medalje za državnim prvenstvima.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović poručio je svima da njihove medalje budu još sjajnije, te dodao:

“Naš je zadatak da vam osiguramo egzistenciju u gradu, a potom i uvjete za bavljenje sportom, te u tom cilju i djelujemo. Nastojimo za sport izdvojiti što više možemo”.

Trener Dubravko Dragičević zadovoljan je ulaskom rukometaša u drugu ligu, što, pak, iziskuje i dodatne troškove, a zahvalio je gradonačelniku što je po prvi put organiziran prijam za rukometaše, iako je i do sada bilo značajnih uspjeha. Nije zaboravio spomenuti ni donedavnog predsjednika kluba Ivana Vukovića i njegovu potporu, te je istaknuo da se zajedništvo ekipe održavalo i izvan sportskog terena.

Prema riječima Darka Pribanića ogulinske kuglačice, od kad su osnovane 2005. godine, trenutno imaju čak desetak kuglačica koje se natječu u prvoj ligi.

Na kraju druženja gradonačelnik Domitrović podijelio im je priznanja i prigodne darove.