Aktualno OG sada Ogulin

Desetero vijećnika podržalo izvješće o radu gradonačelnika, petero bilo protiv

Na izvješće o radu gradonačelnika za prošlu godinu,  reagirao je HDZ-ov Milan Sabljak, koji smatra da su vladajući,  dok su bili u oporbi, kritizirali takav način izvješća i isticali kako je preopširno i kako nije vidljivo što je on, kao prvi čovjek grada radio, te kako ne održava stvarno stanje. Smatra i da treba razjasniti tko je uzrokovao krizu vlasti i da HDZ u tome nije sujelovao. Stoga Klub vijećnika HDZ-a ne može podržati izvješće.

“Ovo nisu kako kažete “sklepali” izrađivači, nego su ga radili zaposleni u uredu gradonačelnika. U svim sam tim aktivnostima sudjelovao”-odgovorio mu je gradonačelnik Domitrović i podsjetio ga da je bivše Gradsko vijeće raspušteno odlikom Vlade RH, a uzrok je ostavka predsjednika i dva potpredsjednika Gradskog vijeća. Jedan od njih bio je upravo Milan Sabljak. Na to mu je ukazala i Ljiljana Gračanin (SDP), a Sabljak je replicirao kako je bio zatečen i nije mogao nastaviti vođenje sjednice.

Zlata Kurelac (HDZ) također smatra da je izvješće  kompilacija rada gradskih tvrtki i ustanova, a Zlatko Mrvoš (SDP) rekao je da su građani sve rekli o radu gradske vlasti na izborima 10. ožujka ove godine. Osvrnuo se i na veći broj zaposlenih, veći broj učenika prvih razreda, veće potpore poduzetnicima i pozitivna kretanja u gospodarstvu.

Hrvoje Magdić (HDZ) problem vidi u nedostatku adekvatne radne snage u budućnosti, na što je gradonačelnik odgovorio kako grad sve čini kako se to ne bi dogodilo.

Izvješće o radu gradonačelnika u prošloj godini, nakon sat vremena rasprave, prihvaćen je sa 10 glasova za i 5 protiv.