Aktualno OG sada Ogulin

Recikliraj za bolje sutra

recikliraj 1 park ist

 

Protekli tjedan u gradskoj upravi upriličena je početna tiskovna konferecija na kojoj su prezentirane temeljne smjernice i ciljevi projekta pod nazivom “Recikliraj za bolje sutra”. Radi se o zajedničkom projektu Grada Ogulina, kao nostitelja, i Općine Plaški, u ulozi sunostitelja. Projekt je u 85%-tnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Naglasak cijelog projekta je na izobrazno-informativnim aktivnostima, a one će biti usmjerene na građane Ogulina i Plaškog.

Jedna od prvih aktivnosti na ovom projektu odrađena je  jučer u općini Plaški. Naime, tamo je obilježen Dan zaštite prirode, prva u nizu aktivnosti projekta ”Recikliraj za bolje sutra”. Događaj je održan u suradnji sa udrugom Carpe Diem, čiji je predstavnik upoznao sudionike sa važnošću koncepta održivog gospodarenja otpadom.

Dan zaštite prirode  obilježen je danas  i u Ogulinu, i to u gradskom parku, od 10 sati, gdje će za građanstvo biti izloženo mobilno reciklažno dvorište. Bila je  ovo prilika i da građani doznaju više detalja iz prve ruke o samom projektu Recikliraj za bolje sutra.

Više o ovom projektu rekli su nam voditelj projekta Igor Trbović i Filip Badovinac, iz karlovačke udruge Carpe diem, koja je izvođač projekta.

Posljednje objavljeno

Računalna prijevara

OgPortal

Milanović i Plenković neće skupa u Jasenovac? Pantovčak: ‘Uputili smo poziv, odgovora nema‘

OgPortal

Markotić očekuje manje zaraženih, otkrila i hoće li ovog ljeta biti ukinuta obveza nošenja maski

OgPortal

Potres magnitude 6 pogodio zapadnu Indoneziju

OgPortal

Knjiga za večeru

OgPortal

SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

OgPortal