Aktualno Županija

Stižu besplatni udžbenici i radni materijal za ozaljske školarce

Grad Ozalj po izdvajanju za školstvo “prešišao” i proračunski puno bogatiji Karlovac

Budući da će, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske svi učenici osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike financirane iz državnog proračuna, Grad Ozalj će financirati nabavku radnih bilježnica, likovnih mapa te pribora za tehničku kulturu, za sve učenike koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja. S obzirom da je Grad Ozalj za prošlu nastavnu godinu, 2018./2019. kupio sve nove udžbenike i radne bilježnice, te su ih roditelji učenika vratili, Ministarstvo će morati financirati samo dokup udžbenika koji će nedostajati, potvrdila je to za KAportal pročelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak.

Učenici koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a ne pohađaju Osnovnu školu Slave Raškaj Ozalj, Grad Ozalj će također financirati nabavku dopunskog materijala u punom iznosu na temelju podnesenih zahtjeva Gradu Ozlju uz priloženi račun za kupljeni materijal. Učenike će svi udžbenici i potrebni materijal dočekati na školskim klupama prvog dana nastave.

Grad Ozalj može se pohvaliti i s činjenicom što je među rijetkim gradovima koji sufinanciraju udžbenike i pripadajući dopunski materijal i svojim srednjoškolcima. Naime, prema riječima pročelnice Lidije Bošnjak, za učenike srednjih škola s područja Grada Ozlja u školskoj godini 2019./2020., Grad Ozalj sufinancirat će nabavku udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih materijala u obliku novčane naknade do maksimalno 500,00 kuna po učeniku, na temelju podnesenih zahtjeva i dostavljenom računu za kupljene udžbenike obveznih nastavnih predmeta. (kaportal.hr)