Aktualno OG sada Ogulin

Subota – većinom vruće, osobito na kopnu i nestabilno, na moru uz jačanje juga

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčano, no i dalje nestabilno, pa uz razvoje oblaka treba računati na pljuskove s grmljavinom, koji mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Bit će i dalje iznadprosječno toplo, uz jutarnju temperaturu od 19 do 22 °C, te poslijepodnevnu vrućinu od 30 do 33 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, uz mjestimične razvoje obaka i pljuskove s grmljavinom – vjerojatnije, a moguće i izraženije, u sjevernijim područjima. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, a najviša će temperatura ponovno doseći i 33 °C.

Vrućina će prevladavati i na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima, uz pretežno sunčano vrijeme, prema kraju dana uz porast naoblake, a već poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi, ponajprije u Istri i zaleđu Rijeke. Puhat će većinom umjereno jugo, uz umjereno valovito more, osobito prema otvorenom moru.

I u Dalmaciji većinom sunčano i vruće. Zapuhat će jugo, koje će postupno jačati na umjereno, prema kraju dana na otvorenom i jako, uz umjereno valovito do valovito more. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 34 °C, a najniža jutarnja od 20 do 25 °C.

Pretežno sunčano, uz većinom samo malo oblak, te vruće bit će i na jugu Hrvatske. Jugo će postupno jačati, a more biti sve valovitije, osobito prema kraju dana. Najviša temperatura između 31 i 33 °C.”

U nedjelju najnestabilnije, uz česte i obilne pljuskove i grmljavinu, a zatim…

“U danima koji slijede na kopnu promjenljivo, povremeno s povremenim pljuskovima i grmljavinom. Najnestabilnije, uz trenutačno najveću vjerojatnost obilnijih pljuskova i grmljavinskih nevremena bit će u nedjelju. Južni vjetar će okrenuti na sjeverni, a stići će i osvježenje.

I na Jadranu je u nedjelju, uz jače naoblačenje, velika vjerojatnost olujnih nevremena s obilnim pljuskovima. Pljuskova će još biti i u ponedjeljak, a od utorka većinom sunčano. Umjereno do jako jugo okrenut će na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najprije će osvježiti, a zatim će ponovno temperatura rasti, ali neće biti prevruće. Posebnu pozornost treba usmjeriti na nedjelju, tijekom koje će na Jadranu biti jakih nevera, osobito opasnih za nautičare i ostale pomorce.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić. (hrt.hr)