U budućem izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović i predsjednik županijskog HDZ-a i karlovački župan Damir Jelić?

U budućem izbornom stožeru Kolinde Grabar Kitarović, po pisanju portala Jutarnji.hr, trebao bi se naći i karlovački župan i predsjednik županijskog HDZ-a Damir Jelić.

– Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i predsjednik tamošnjeg županijskog HDZ-a, vjerojatno će biti šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Iako se o tome još nije razgovaralo na stranačkim tijelima, u HDZ-u govore kako je Anušić najizgledniji kandidat za tu poziciju. – Nema još službene odluke, razgovara se, spominju se još neka imena, ali mislim da je Anušić najbliži tome. Ako i ne bi bio na čelu nacionalnog stožera, sigurno će biti zadužen za Slavoniju – kazao je sugovornik iz HDZ-a Jutarnjem.

Dodao je da bi u stožeru trebao biti angažiran i karlovački župan Damir Jelić, koji je vodio izborni stožer HDZ-a za parlamentarne izbore 2016., ali, kako kažu, i još neki HDZ-ovi župani i gradonačelnici. Jutarnji piše da će Grabar-Kitarović u kampanji pomagati još neka istaknuta HDZ-ova imena poput Davora Ive Stiera, koji će biti jedan od protukandidata Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima.

– U HDZ-u kažu kako će se Grabar-Kitarović i Plenković zajednički dogovoriti o svim imenima u stožeru, a s obzirom na situaciju i ipak zategnute odnose između njih dvoje, ističu da će vjerojatno biti i nekih kompromisnih rješenja, zaključuje Jutarnji. (KAportal.hr)

Facebook Comments