Aktualno Županija

Kamanjčani godinama čekali gradnju sportske dvorane, izgleda da su dočekali – no ipak nezadovoljni komunikacijom sa Županijom

Kamanje će uskoro dobiti dugo očekivanu školsku sportsku dvoranu vrijednu pet milijuna kuna. Za ovaj je objekt koji Kamanjčani svih generacija dugo priželjkuju je izdana građevinska dozvola.

Bernardo Pahor iz Ureda župana Karlovačke županije potvrdio nam je da je u tijeku raspisivanje javne nabave za gradnju dvorane u vrijednosti preko 5 milijuna kuna. Nova dvorana bit će smještena na mjestu stare zgrade osnovne škole u kojoj se nastava dugih niz godina ne provodi, te će se odlukom Županije zgrada rušiti.

Međutim, bez obzira na početak izgradnje dvorane, vidljivo je da određene poteškoće u komunikaciji postoje između Karlovačke županije i Općine Kamanje.

Naime, iz Općine Kamanje potvrđuju nam da od samog početka realizacije projekta izgradnje školske dvorane, Karlovačka županija ne pokazuje interes za suradnju, te je sve učinjeno jednostrano. Nisu obaviješteni ni o finalizaciji projekta, odnosno izdanoj građevinskoj dozvoli i raspisivanju javne nabave za gradnju.

Da određene napetosti postoje, moglo čuti i iz obraćanja zamjenice župana i nekadašnje ravnateljice Osnovne škole Žakanja Vesne Hajsan Dolinar na obilježavanju obiteljskog dana u Osnovnoj školi Žakanje. Naime, zamjenica župana dotaknuvši se teme izgradnje dvorane u Kamanju poslala je jasno poruku Kamanjčanima da je vrijeme da prebole dječje bolesti. Koliko je (ne)primjeren takav govor pred djecom i roditeljima, a istovremeno dolazi od bivše prosvjetne radnice i nekog tko je dio vlasti na regionalnoj razini dovoljno govori sam za sebe.

Na naše pitanje Županiji kako ocjenjuju suradnju s Općinom Kamanje u kojoj se sportska dvorana gradi, nismo dobili odgovor. Napominju samo da je Karlovačka županija svjesna važnosti ovog projekta za učenike Područne škole Kamanje, a koja do sad nije imala adekvatan prostora za održavanje tjelesne nastave i provođenje sportskih aktivnosti. Ipak ono najvažnije, 20 godina nakon izgradnje nove zgrade Područne škola Kamanje, počinje izgradnja nove moderne Školske sportske dvorane, koja će služiti djeci, ali i mnogim rekreativcima i sportskim klubovima. (KAportal.hr)