Aktualno OG sada Ogulin

Osigurana proračunska sredstva za brojne udruge

Gradonačelnik Dalibor Domitrović donio je odluku o raspodjeli sredstava proračuna Grada Ogulina, a na temelju Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba iz područja socijalne skrbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ostalih udruga od interesa za Grad Ogulin za 2019. godinu. Donio  je i odluku o raspodjeli proračunskih sredstava po Javnom pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za tekuću godinu.

Ogulinskim udrugama koje se bave kulturom tako će biti dodijeljeno 280.000,00 kuna, dok će onima koje se bave tehničkom kulturom biti raspoređeno 40.000,00 kuna. Tako će, iz ova dva područja, Grad Ogulin ukupno financirati 23 različita projekta, programa ili manifestacije.

Osim toga, Grad Ogulin će u tekućoj godini za područje socijalne skrbi, točnije za poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi, izdvojiti 15.000,00 kuna, od predviđenih 35.000,00 kuna. Za projekte udruga proisteklih iz Domovinskog rata bit će izdvojeno 80.000,00 kuna, te 145.000,00 kuna za ostale ogulinske udruge. Iz ovog područja Grad Ogulin će financijski podržati ukupno 20 različitih projekata, programa i manifestacija udruga.

Sa svim udrugama, kojima su odobrena financijska sredstva, Grad će potpisati ugovore o financiranju programa ili projekata, kojima će se regulirati međusobni odnosi.
Postoji i mogućnost prigovora, a oni se podnose povjerenstvu za prigovor, u pisanom obliku, u roku od 8 dana od dana dostave pisane obavijesti o rezultatu prijava na javni poziv. Povjerenstvo odlučuje o prigovoru u roku 8 dana od dana primitka prigovora.

Ogulinske udruge, koje se nalaze na popisu usvojenih projektnih prijedloga, tako napokon mogu odahnuti i nastaviti svoj neometan rad. Koje udruge i za koje programe i manifestacije će dobiti proračunska sredstva, možete vidjeti na web stranici Grada Ogulina.