Aktualno OG sada Ogulin

Priključak ulice Krlenac na kružno raskrižje

Vijećnik Filip Šehović je na posljednjoj, 5. sjednici Gradskog vijeća, gradonačelniku Daliboru Domitroviću postavio pitanje vezano za kapitalni projekt rekonstrukcije ulice Šetalište Krlenac s priključkom na kružno raskrižje kod kafića JazzBina za koji je proračunom za 2019. godinu planirano 450 tisuća kuna. Zanimalo ga o čemu se radi, odnosno kako projekt izgleda i u kojoj je fazi.

S obzirom da gradonačelnik vijećniku na samoj sjednici nije mogao vizualizirati rješenje priključka, jer kod sebe nije imao projektnu dokumentaciju, vijećniku je odgovor upućen pisanim putem. Kako je i šira javnost zainteresirana za projekt, odgovor gradske službe objavljuju i putem medija.

Rekonstrukcija dijela ulice Šetalište Krlenac se odnosi na dio nerazvrstane ceste od spomenutog kružnog raskrižja do kućnog broja 24, odnosno u dužini od oko 500 metara, a obuhvaća izradu projektne dokumentacije, priključak na kružno raskrižje, izvedbu jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete. Projektom je također obuhvaćena sanacija klizišta sadašnje prometnice.

Grad je dobio pravomoćnu građevinsku dozvolu za dio koji se odnosi na spoj na kružno raskrižje, kao što je prikazano na priloženim nacrtima. Nakon što bude proveden postupak javne nabave i odabir izvođača pristupit će se izvedbi radova, a plan je dovršiti radove do kraja ove godine.