Aktualno OG sada Ogulin

U prvoj polovici ove godine, Ogulin posjetilo 13,36% turista više nego u istom razdoblju lani

ogulin 3 ist

Turistička zajednica grada Ogulina sačinila je statistiku turističkog prometa za period 01.01.-30.06.2019. s usporedbom za isti period prošle godine.
Vidljivo je  da je indeks broja turista  113,36 što znači da je u Ogulin, u izvještajnom razdoblju, stiglo ukupno 13,36% turista više nego u istom razdoblju lani, tj. 6,21% više domaćih i 18,01% stranih turista.
U 2019 je ostvareno ukupno 7.185 dolazaka, tj. 4.580 stranih dolazaka i 2.605 domaćih dolazaka.
Ostvareno je ukupno 12.773 noćenja (6.221 stranih i 6.552 domaćih noćenja – izjednačenje stranih i domaćih turista u broju noćenja odraz je karakteristike turista – domaći gosti se zadržavaju duže, a strani kraće u destinaciji).
U  promatranom razdoblju bilježe  11,30% noćenja više, a najzastupljenija strana tržišta su: Koreja, Njemačka, Češka i Poljska.

S obzirom na vrste smještaja, porast ostvarenog prometa je zamijećen u skupinama: hoteli, kampovi i objekti u domaćinstvu.
Ako ostvareni promet gledamo po mjesecima, u svakom mjesecu je zabilježen porast noćenja, osim u travnju.
Ipak, najveći udio ostvarenog prometa pripada mjesecima travanj-svibanj-lipanj, a sudeći po trendu kretanja prometa tijekom godine i trendu rasta, u preostaloj polovici godine, ostvarit će se više od 50% prometa. Ne zaboravimo da je lani ostvareno ukupno 34.214 noćenja.

Dodatno, u polugodišnjem financijskom izvješću TZ grada Ogulina, iskazan je porast redovnih prihoda tj. članarine TZ za 21,10% što je zamjetan porast s obzirom da je stopa članarine smanjivanja već dvije godine uzastopce, te da je navedeni porast ostvaren prikupljanjem sitnih iznosa.

Dodatno veseli činjenica da je članarina TZ u zavisnosti sa prihodima  gospodarskog sektora, te je i pokazatelj pozitivnih gospodarskih kretanja.

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal