Aktualno Županija

U akciji Crvenog križa 109 Dugorešana besplatno provjerilo tlak i šećer u krvi, te doznalo kako spriječiti toplotni udar

crveni križ d rese akcija ist

Djelatnici dugoreškog Crvenog križa održali su danas akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi. Akciji održanoj u središtu grada, tijekom samo nekoliko sati, odazvalo se 109 građana Duge Rese koji su na ovaj način provjerili svoje zdravstveno stanje. Kontrolna mjerenja pokazala su da većina Dugorešana koji su sudjelovali u akciji imaju tlak i šećer u granicama normale, no kod nekolicine je zabilježen značajno povećan tlak i visoka razina šećera te im je savjetovano da posjete svog liječnika.

Osim mjerenja tlaka i šećera u akciji koja je provedena u suradnji s Jamnicom d.d. naglasak je stavljen na poduzimanje potrebnih mjera opreza za vrijeme velikih vrućina. Stoga su građanima bili podijeljeni letci s osnovnim uputama o prepoznavanju simptoma toplotnog udara i što poduzeti kako do njega ne bi ni došlo te bočice vode kako bi se spriječila dehidracija. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Borut Pahor privržen cjelovitosti BiH, ništa ne zna o navodnom non paperu

OgPortal

Amerikanci cijepili 75 milijuna ljudi, objavljeno koliko njih je dobilo Covid, a koliko umrlo

OgPortal

Merkel branila izmjenu zakona koji saveznoj vladi daje veće ovlasti u pandemiji

OgPortal

Ericsson Nikola Tesla i IN2 demantiraju Ministarstvo: ‘Nismo radili web stranicu Cijepise‘

OgPortal

Zbog izjava na N1, Kerum pozvan na razgovor u policiju

OgPortal

Inicijativa učiteljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić – predavanje o robotima i umjetnoj inteligenciji

OgPortal