Aktualno Županija

Gimnazijalci se pobunili zbog ukidanja GLOBE programa, iz škole poručili: Žao nam je zbog dojma da se program gasi

gimnazija karlovac

Karlovački gimnazijalci, članovi GLOBE programa, otvorenim su pismom ustali protiv ukidanja ove izvannastavne aktivnosti, što bi moglo uroditi plodom jer iz škole poručuju: Žao nam je zbog dojma da se program gasi.

U otvorenom pismu učenici navode kako im je u lipnju rečeno da je program ukinut, a GLOBE grupa raspuštena uz obrazloženje da ne postoji osoba u školi koja bi vodila program jer se “nikome ne da”.

– Iako već dvije godine (iz razloga što je naša mentorica bila nova u programu) radili smo sve sami kao i što smo se spremali za natjecanje sami i bili unatoč tomu prvi u državi. Također nadodano je kako previše izostajemo sa nastave iako neke druge školske aktivnosti kao što su zbor, debata, sport i drugi izostaju također s nastave i to ne u manjem broju sati s usporedbom na nas. Postigli smo najbolje rezultate ne samo u školi već u cijeloj državi, jedini smo aktivni tokom cijele godine (i tokom školskoga raspusta), a kao znak zahvalnosti od strane škole GLOBE program je ukinut, pišu gimnazijalci.

Podsjećaju da se provodi reforma školstva i uvodi škola za život , a “GLOBE program je ukinut iako sadrži u sebi već sve (čak i više) što uvodi škola za život već 20 godina” i to “bez prethodnog savjetovanja sa međužupanijskim koordinatorom GLOBE programa što nije propisno ispravno”, a ima “ključnu važnost u obrazovanju (i odgoju) učenika zbog znanja koje pruža kao i što svim snagama pokušava zaštiti Zemlju i očuvati je, a to bi nam ipak trenutno trebao biti prioritet”.

_ Svi učenici sudionici GLOBE programa su pogođeni ovim činom i smatramo da nam je nanesena nepravda od strane škole. Osnovne škole u gradu Karlovcu educiraju široki kadar mladih Globovaca koji se dalje ne mogu razvijati i nastaviti edukaciju u Gimnaziji Karlovac, jedinoj gimnaziji u gradu, već samo u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac kao strukovnoj školi (koji su nama i mnogima drugima uzor u mnogočemu u GLOBE programu). Ispada kako rad vrhunskih profesora u osnovnim školama zbog ovoga „pada u vodu“, zaključuju učenici.

U odgovoru na naš upit o ovoj temi ravnateljica Gimnazije Snježana Štranjgar žali zbog dojma da se program gasi, te moli za strpljenje “obzirom da su nastavnci aktiva biologije i kemije ,pod čijim je okriljem djelovao program GLOBE na godišnjem odmoru”

– Očitovanje članova aktiva dobit ćete po njihovu povratku u školu. Žao mi je što je radni sastanak aktiva na kojem se razgovaralo o prijedlogu tjednog zaduženjma nastavnika u sljedećoj školskoj godini, stvorio dojam da se GLOBE program konačno gasi, poručuje Štranjgar. (KAportal.hr)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal