Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – U subotu razvedravanje, ali…

“Vrućina će izostati cijelog produženog vikenda u većini kopnenih krajeva, izuzev u unutrašnjosti Dalmacije. A tijekom subote će se i vrijeme postupno smirivati, no obilnijih će pljuskova još biti na istoku.

U subotu postupni prestanak kiše te djelomično razvedravanje, najprije u zapadnim predjelima, do kraja dana i na istoku. Poslijepodne će u unutrašnjosti biti lokalno jačih razvoja oblaka uz pokoji pljusak. Najviše sunčana vremena bit će na južnoj dalmatinskoj obali i otocima. U unutrašnjosti vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će umjerena do jaka bura ujutro okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 19, na moru od 19 do 24, a najviša dnevna između 24 i 29 °C.

Od nedjelje većinom sunčano uz tek tu i tamo poneki kratkotrajan popodnevni pljusak, i to uglavnom u gorju. Prema sredini tjedna ponovno će posvuda biti vruće.

Subota će i na Jadranu donijeti razvedravanje, ali u jutarnjim satima će još biti lokalnih nevera. Jaka, na udare i olujna bura okretat će na sjeverozapadnjak. Vjetar će u većinom sunčanu nedjelju slabjeti. A prevladavajuće sunčano bit će sve do sredine tjedna, kada će porasti vjerojatnost za jugo, time i nestabilnosti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.