Aktualno Županija

Rex nije izdržao – uginuo je potražni pas karlovačkih vatrogasaca kojega su lopovi prošle subote teško ozlijedili

– Nažalost, Rexi nije izdržao, unatoč dobrim prognozama. Imao je moždani udar u noći s petka na subotu i od tada je bio gotovo nepokretan. Uginuo je rano jutros u svojoj kući. Hvala svima na podršci – ovim riječima je tužnu vijest o uginuću svojeg ljubimca kojega je kao vatrogasac DVD-a Karlovac školovao za potražnog psa s javnosšću podijelio njegov vlasnik Dejan Ranitović.

Podsjetimo, 15-mjesečnog njemačkog ovčara u noći na subotu prošlog tjedna bez svijesti je pronašla Dejanova supruga Antonija u dvorištu. Tijekom pregleda je utvrđeno da je vrlo vjerojatno zadobio težak udarac palicom ili
nekom toljagon po glavi. Je li to djelo lopova koje je odvratio od krađe, teško je reći, taj dio utvrđuje policija.

No, nakon dvije serije infuzije i lijekova Rex se počeo dobro oporavljati, nakon dva dana se pridigao na noge i prognoze su bile dobre. Ipak, čini se da je udarac bio prejak te je uzrokovao moždani udar koji je bio koban za jadnog psa. Najesen je trebao polagati ispite nakon kojih bi postao licencirani potražni spas. Možda bi spasio neki ljudski život, no to više nikada nećemo doznati.

Što poručiti onome tko ga je ubio? Ništa posebno, jer nema smisla. Ta osoba ionako nema savjesti, ni srca ni duše. Ali evo barem nešto, zbog Rexa: Tko god da jesi, ovaj pas je bio veći čovjek od tebe! (kaportal.hr)