Aktualno OG sada Ogulin

Sve više posjeta Ivaninoj kući bajke

Od 1. siječnja do 30.lipnja Ivaninu kuću bajke je posjetilo ukupno 22.485 posjetitelja. Povećanje u odnosu na isti period 2018. godine je 1.232. posjetitelja što je 5,8% posjetitelja više. U strukturi pruženih usluga se bilježi veći interes za edukativnim i kreativnim radionicama. Broj posjeta tijekom travnja i svibnja je veći u odnosu na iste mejsece prošle godine.
Tijekom izvještajno perioda su obilježeni važni datumi i organizirane manifestacije, kao što su Noć muzeja, Svjetski dan pripovijedanja, Dan otvorenih vrata Ivanine kuće bajke povodom rođendana Ivane Brlić – Mažuranić, a uključili su se i  u 14. Ogulinski festival bajke.

Ravnateljica Ankica Puškarić rekla nam je da je održana edukativna radionica pripovijedanja za zaposlenice koju je vodila  Jasna Held. Naglasak u edukaciji je stavljen na edukaciji 2 zaposlenice koje do sada nisu educirane za pripovijedanje. Radionica je bila vrlo uspješna, zaposlenice su stekle dodatna znanja i vještine. S obzirom da je pripovijedanje i čitanje bajki u stalnoj ponudi, ovom edukacijom se povećao broj zaposlenica koje mogu tu uslugu i pružiti.
Organizirano je i studijsko putovanje zaposlenica. U sklopu predstavljanja Ivanine kuće bajke na Kongresu srednjovjekovnih gradova u Solinu i učešću na istom, one su posjetile i Memorijalni centar Nikola Tesla i Šibenske utvrde, gdje su mogle čuti i način interpretacije navedenih atrakcija.

“Nastavljena je suradnja sa Forumom slavenskih kultura Ljubljana u kontekstu implementacije  Europske kulturne rute slavenskih književnica, a poduzete su sve radnje i aktivnosti kako bi poslovanje i funkcionalnost Ivanine kuće bajke bilo na zadovoljavajućoj razini”- rekla nam je Ankica Puškarić.