Aktualno Županija

Ulaz u Muzej Domovinskog rata na Turnju danas besplatan

Provjerite zašto ga je u mjesec dana posjetilo više od 7.000 ljudi

Novootvoreni Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj, koji u mjesec dana bilježi više od 7.000 posjetitelja, danas, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, svi će moći besplatno obići.

Muzej je 5. srpnja službeno otvorio svoja vrata za javnost, postavom zorno prikazuje život ljudi i događanja na karlovačkom području od 1991. do 1995., a posjetiteljima omogućuje da uče i istražuju povijest nastanka samostalne Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola, te studenata. Ideja je da Muzej na Turnju postane mjesto izučavanja o Domovinskome ratu, posebice jer je dio nacionalnog programa obilježavanja sjećanja na Domovinski rat, uz komplekse koji su ranije otvoreni u Vukovaru, Kninu i Dubrovniku.

Kompleks na Turnju prostire se na 13.000 kvadrata, stalni postav sadrži više od 350 eksponata, tri sata multimedijskog sadržaja te vanjski izložbeni prostor s borbenom tehnikom. U Muzeju se nalazi i Spomen soba poginulim braniteljima, njih 225.

Inače je redovna cijena ulaznica za odrasle 60, a za djecu, studente i umirovljenike 30 kuna. Na državni praznik, ovog ponedjeljka, besplatno ga mogu posjetiti svi građani. (kaportal.hr)