Aktualno Županija

Otvara se križanje Brze ceste i Smičiklasove, ali i stiže nova regulacija prometa zbog radova na križanju kod Pothodnika

cesta-krizanje-ist

Novouređeno križanje Brze ceste, odnosno, Prilaza Većeslava Holjevca sa Smičiklasovom ulicom danas će biti otvoreno za promet, ali će na susjednom, onom kod Pothodnika, sutra početi radovi – najprije na privremenoj regulaciji prometa, a potom i na rekonstrukciji tog križanja.

– Malo su se odužili zbog obilne kiše u svibnju pa ih izvođač nije uspio izvesti kada su bili planirani, ali završeni su radovi na rekonstrukciji križanja Većeslava Holjevca i Smičiklasove. Danas izvođač uklanja prometnu signalizaciju koja je usmjeravala promet zbog tog križanja, a sutra počinju pripremni radovi za regulaciju prometa zbog izvođenja radova na križanju Prilaz Većeslava Holjevca – Ulica kralja Tomislava – Trg hrvatskih branitelja, najavio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Radovi na križanju sa Smičiklasovom krenuli su početkom svibnja i bilo je planirano da završe do 14. lipnja i početka turističke sezone. No, kako su Hrvatske ceste dobile odobrenje Ministarstva prometa, radovi su nastavljeni i sada završeni. Slijede radovi na drugom križanju, a onda i rekonstrukciji ceste između dvaju križanja.
– Do 12. kolovoza trebaju završiti radovi za regulaciju prometa, a onda počinje rekonstrukcija križanja. Završetak je planiran krajem listopada, vjerujemo da vrijeme pogodovati više nego što je bilo za rekonstrukcije onog križanja sa Smičiklasovom i da će u roku biti završeno, rekao je Mrzlak.
Izuzetno frekventno raskrižje kod Pothodnika značit će i zahtjevnu regulaciju prometa. Koliko zahtjevnu, možda najbolje ilustrira podatak da će biti postavljeno 200 prometnih znakova!
– Regulacijom prometa za to križanje, zapravo, će biti obuhvaćene sve ulice oko njega, a u jednom trenutku morat će biti u potpunosti zatvoreno, što će značiti dodatne probleme. Da bi se sve to moglo realizirati, Hrvatske ceste će morati napraviti dva dodatna proboja kroz Brzu cestu i jedan na Trg hrvatskih branitelja, nasuprot Tržnice kako bi se mogao regulirati promet jer auti koji su ulazili ili izlazili na Tržnicu i Palaču pravde, više neće moći na križanje Brze ceste, naglasio je Mrzljak.

Radovi na ovom drugom križanju donijet će i obnovu Pothodnika, odnosno, njegovu hidroizolaciju za što je Grad izdvojio 1,2 milijuna kuna. Cjelokupna rekonstrukcija Brze ceste ili Prilaza Većeslava Holjevca, od raskrižja sa Smičiklasovom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava i Trga hrvatskih branitelja, vrijedna je 12,9 milijuna kuna.(kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Rad pedijatrijske ordinacije u jednoj smjeni

OgPortal

Zoran Mamić: Podnio sam zahtjev za odsluženjem kazne u Bosni i Hercegovini!

OgPortal

Apel ravnateljice Doma zdravlja Zlate Kurelac

OgPortal

Žena i muškarac s Krka ostali bez više od milijun kuna, policija: ‘Ovo su najčešće online prevare‘

OgPortal

Tomislav Boljar (HSS) i Katarina Srakočić (SDP) traže povjerenje Dugorešana za još jedan mandat: Nastavljamo kadi smo stali

OgPortal

Došli na cijepljenje na Velesajam, dočekalo ih neugodno iznenađenje: ‘Netko za ovo treba odgovarati!‘

OgPortal