Aktualno OG sada Ogulin

Osumnjičenik za pokušaj ubojstva (20) u Oštarijama, ispitan u Državnom odvjetništvu

Nakon svađe 21-godišnjem susjedu pucao u trbuh

Zahvaljujući pravovremeno pruženoj liječničkoj pomoći 21-godišnjak koji je stradao u pucnjavi u Oštarijama ostao je živ, no nalazi se u teškom stanju jer je zadobio ozljede opasne po život – “otvorene rane trbuha i drugih nespecifičnih dijelova trbuha”. Ovo je navelo Županijsko državno odvjetništvo a nakon što je od policije zaprimilo kaznenu prijavu protiv 20-godišnjaka osumnjičenog za pokušaj ubojstva, ali i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičenik je nakon uhićenja ispitan u državnom odvjetništvu, te je sucu istrage podnesen i prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak 12. kolovoza 2019. oko 19,00 sati u mjestu Oštarije, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s članovima susjedne obitelji, uzeo iz kuće poluautomatsku pušku te, u namjeri da usmrti oštećenika, ispalio u njega jedan hitac pogodivši ga u trbuh i nanio mu ozljede opasne po život, navodi ŽDO.
Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik u svojoj kući u mjestu Oštarije, suprotno članku 7. Zakona o oružju, držao poluautomatsku pušku i automatsku pušku te jedan komad vojnog streljiva, a držanje navedenog je građanima zabranjeno.

Prijedlog za istražni zatvor ŽDO traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno ometanja kaznenog postupka i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (kaportal.hr)