Dom zdravlja Duga Resa bit će energetski učinkovit objekt

Počeli radovi vrijedni 1,7 milijuna kuna, uskoro će u obnovu i bolnica

Ovih dana počeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Dugoj Resi. Riječ je o projektu koji je objeručke podržala Karlovačka županija, a koji se dobrim dijelom financira sredstvima EU iz programa Konkurentnost i kohezija.

Ukupna vrijednost radova, koje izvodi tvrtka Građevinarstvo Stipić, Sveti Ivan Zelina, iznosi 1,7 milijuna kuna. Europskim novcem osigurano je 910 tisuća kuna, 117 tisuća iznosi potpora Fonda za zaštitu okoliša, a preostali iznos osigurao je Dom zdravlja vlastitim sredstvima.

Obzirom da je riječ o obimnim poslovima, povećanje toplinske zaštite krova, vanjskih zidova, stropova i podova, završetak radova predviđen je do kraja kolovoza iduće godine, a tada bi novo obnovljena zgrada počela i ostvarivati velike uštede na energentima, koje uglavnom iznose više od 50 posto.
U energetsku obnovu uskoro ide i druga zdravstvena ustanova u Dugoj Resi. Radi se o Specijalnoj bolnici za produženo liječenje za koju će danas biti potpisan i ugovor.

Podsjetimo, OŠ Vladimir Nazor krajem prošle godine postala je energetski efikasna, u Srednjoj školi Duga Resa također je zamijenjeno grijanje instaliranjem nove peći na sječku, a za nekoliko mjeseci Dom zdravlja će biti treća važna ustanova u Dugoj Resi koja će postati energetski efikasan objekt. (kaportal.hr)

Facebook Comments